23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Centraliseret vakuumsystem hos Labotek

Labotek A/S producerer periferiudstyr til plastik industrien, i form af forsyningssystemer. ifølge ledelsen sikre brugen af Busch Mink klovakuumpumper det højeste niveau af pålidelighed og effektivitet.

Labotek A/S blev etableret i Danmark i 1943. Virksomheden fremstillede oprindeligt laboratorieudstyr, men i 60’erne begyndte de at producere perifertudstyr til forarbejdning indenfor plastindustrien.

Firmaet kerneforrentning er nu design, produktion og installation af centraliserede systemer. Disse systemer er i stand til at transporterer flere tons af materialer i timen, fordelt over hundrede meter til diverse bearbejdningsmaskiner.
Laboteks teknik og produktions afdelinger har beliggenhed i Frederikssund, i Danmark, mens andre projektgrupper arbejder på Laboteks datterselskaber i Wuppertal (Tyskland) og Skurup (Sverige). Derudover har Labotek et netværk af repræsentanter i mere end 50 lande verden over. Labotek er derved en verdensomspændende leverandør af færdige systemer.

Labotek producerer selv de fleste af deres komponenter intern i virksomheden – filter, separatorer, koblings stationer osv. Rørledninger tilbydes i en bred vifte af materialer, fra aluminium, rustfri stål, til glas, dog er de fleste systemer udstyret med rørføring i rustfri stål.
Vakuumdelen står Busch vakuumteknik dog for grundet deres store ekspertise indenfor vakuumsystemer.

Vakuumforsyningen skaber et lavtryk i sugeledningen, hvilket forårsager at luftstrømmen flytter sig. Denne luftstrøm transporterer derved plastmaterialerne gennem sugeledningen. For at kunne tilbyde den mest pålidelige og effektive vakuumforsyning, valgte Labotek i samråd med Busch, Busch Mink klovakuumpumper.

Mink klovakuumpumper kræver ingen olie til kompression, så den udsugede luft, kommer ikke i kontakt med olie eller andre drift-midler. Dette skyldes det kontaktfri funktionsprincip, som har en yderligere fordel, de interne komponenter er ikke omfattet af slid, da disse hverken rør hinanden eller pumpehuset.

For operatørende af Mink klovakuumpumper, betyder dette en næsten vedligeholdelsesfri vakuumforsyning. Den eneste form for service Busch anbefaler er udskiftning af olien i gearboksen ved hver 20.000 drift time.
Andre serviceopgaver, der normalt er essentielle ved oliesmurte vakuumpumper som udskiftning af olie, filter og nedslidte komponenter, er ikke nødvendigt ved en Mink klovakuumpumpe.

Personalet hos Labotek værdsætter kvaliteten af den konsultations service som Busch tilbyder.
Når et nyt forsynings system bliver designet, er Busch’s specialister direkte involveret i specifikationen af vakuumpumpens dimensioner.

Effektivitet er i højsædet når Labotek designer deres forsynings systemer. De arbejder altid efter deres systemer opererer på den mest økonomiske måde muligt.
Den type Mink klovakuumpumper der monteres på Laboteks systemer, er den mest energieffektive enhed på marked – dens energiforbrug er lavere end nogen anden vakuumpumpe på marked.
Det er muligt at tilfører en frekvensomformer, som ekstraudstyr, hvilket tillader bedre styrring af vakuumproduktionen, og derved kan man bedre matche sin produktion med efterspørgslen, så man opnår en endnu større energibesparelse.

I store systemer med flere Mink vakuumpumper, forsikre en kontrolstation at det kun er de nødvendige enheder, som bliver taget i brug, for at matche efterspørgsel.
Vakuumpumperne kan betjenes i kredsløb forbundet af afspærringsventiler, så i tilfælde af en vakuumpumpe svigter, vil der ikke være noget tab i produktionen.


Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.031