23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra skrot til nye færdigstøbte emner

Minimalt spild af aluminium er en vigtig del af forståelsen for hvordan Alcumatic er med til at bidrage til en mere bæredygtig verden.

Vores leverandører af aluminium er alle moderne Nordiske virksomheder, som har fokus på at fremstille sekundært aluminium, altså aluminium fremstillet af skrot. Vores leverandører modtager skrot og smelter det om. I processen legeres materialet op og det sikres at det færdige aluminium lever op til standarderne.

Recycling af aluminium handler dog ikke bare om at vælge de rigtige leverandører, men også at gøre personalet opmærksom på, at langt det meste aluminium kan bruges igen. Derfor bliver alle fejlproducerede emner også omsmeltet til nye emner.

Sofistikeret sortering sikre god genanvendelse.
Rest-aluminium sorteres i 3 fraktioner – spåner, fast og beskidt aluminium. Alle 3 fraktioner køres til omsmeltning hos samarbejdspartnere i recycling sektoren.

I dag er 75% af alt det aluminium der nogensinde er udvundet stadig i brug. Derved er aluminium et af de mest genanvendelige materialer der findes, faktisk det tredje mest genanvendte materiale i USA. Aluminium mister desuden ikke sine egenskaber af at blive omsmeltet, hvorfor aluminium kan genanvendes et uendeligt antal gange. Aluminium er derfor et metal, hvor der er tale om permanente egenskaber.

Genanvendt aluminium har et betydeligt mindre energiaftryk
Grundlaget for primær aluminium er mineralet Bauxit, som udvindes af malm igennem minedrift. Bauxit omdannes herefter til aluminiumoxid igennem Bayer-processen. Processen til fremstilling af primært aluminium er relativ energikrævende. Til sammenligning kræver recycling processen kun 5% energi fra skrot til nyt produkt.

Alcumatic A/S
Rønsdam 4
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12096283
P nummer: 1000330315

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032