23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Opnå lavere energiforbrug med hotmelt fra Dana Lim

Med stigende energipriser er det aktuelt som aldrig før at kigge på alternativer i produktionen, og netop dét vil Dana Lim have fokus på til FoodTech-messen.

FoodTech: Stigende energipriser er noget, alle fremstillingsvirksomheder i øjeblikket må forholde sig til. Det kan få betydning især i selve produktionen, hvor det kan være svært at skære ned på energiforbruget. Hos Dana Lim har man i årevis haft succes med at implementerer lavtemperatur hotmelt-lim i produktionen hos deres mange industrikunder. Det kommer derfor til at være det store fokusområde på stand M9656 til FoodTech-messen, hvor konsulenterne fra industriafdelingen vil stå klar. 

Der er en række fordele ved at udskifte den klassiske hotmelt til limning af kartoner, æsker og anden emballage til føde- og drikkevarer. En lavtemperatur-hotmelt har nemlig den fordel, at den kan bruges ved meget lavere temperatur end de traditionelle lime, som typisk bruges ved 160 grader. En lavtemperatur hotmelt kan anvendes ved 100 grader, men har samme limegenskaber og klæbeevner som traditionelle lime.

Spar flere tusind kroner årligt ved at udskifte limen
At sænke temperaturen med 60 grader kommer til at give en væsentlig energibesparelse og dermed også en økonomisk besparelse.

 - Allerede inden de tårnhøje energipriser, vi ser i dag, fik vi tilbagemeldinger fra vores kunder, som oplevede en årlig besparelse på ca. 4.000 kr. pr. limsystem ved 40 timers ugentlig drift. Oversætter vi de besparelser til dagens energipriser, så taler vi i hvert fald om det dobbelte i årlig besparelse, siger Preben Bagger, salgschef i industriafdelingen hos Dana Lim.

Ud over den konkrete årlige besparelse, oplever flere kunder også, at lavtemperatur-hotmelt betyder færre produktionsstop, fordi limen ikke kokser, og limanlæggene ikke brænder sammen, uddyber Preben Bagger.

Lavtemperatur-hotmelt er udviklet af den tyske producent Henkel, hvor Dana Lim har argenturet i Danmark, Sverige og Norge som Premium Supplier. Det særlige ved netop den lavtemperatur hotmelt er dens tekniske sammensætning. Mange bruger en lim, der er baseret på harpiks, men denne hotmelt er syntetisk. Det betyder, at limen har et højere indhold af bindemiddel, hvilket gør limen kraftigere, og derfor kan man bruge betydelig mindre af den.

Alle virksomheder kan som udgangspunkt skifte til lavtemperatur hotmelt, men hos Dana Lim vil man gerne hjælpe med at køre tests, så skiftet sker på bedste vis. På stand M9656 står konsulenterne klar til at fortælle mere om lavtemperatur hotmelt, og har du en konkret produktion, hvor det kunne være relevant med et skifte, så kig forbi standen på FoodTech fra 1. til 3. november i MCH-messecenter Herning

Dana Lim A/S
Københavnsvej 220
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK49294514
P nummer: 1001930129

Kontaktperson

SA
Sofie Andersen
sa@kommpress.dk

Send til en kollega

0.031