23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hurtige ændringer i transportsektoren - 2023

I de seneste to år har transportbranchen oplevet noget, som den ikke tidligere har været kendt for: stor volatilitet og uforudsigelighed.

Store udsving i efterspørgslen, kraftigt stigende energipriser og økonomisk usikkerhed - for ikke at nævne en global pandemi - har forstyrret luft-, sø-, vej- og jernbanetransporten.   
  
I 2023 vil flere sammenfaldende faktorer tvinge transportindustrien til at gennemgå hurtige forandringer med betydelige konsekvenser for operatørerne.   
  
Her er fire vigtige tendenser, som du skal være opmærksom på, og de teknologier, der vil understøtte dem.   
  
1. Bæredygtighed bliver loven   
  
Bæredygtighed og energitransport har været på vej op på virksomhedernes dagsorden i flere år. Men en ny faktor er regeringernes vilje til at vedtage en mere interventionistisk tilgang.   
  
Et eksempel er EU's "Fit for 55"-pakke, der tager skridt til at dekarbonisere transportsektoren som led i en strategi for at opnå en 55 % reduktion af nettoudledningerne af drivhusgasser (GHG) inden 2030 i forhold til 1990-niveauet.   

2. Nultolerancetilgange til sikkerhed og pålidelighed med omkostninger, der ikke er nul   
  
Med teknologiske forbedringer følger en forventning om bedre beskyttelse af arbejdstagere og offentligheden.   
  
Mange lande, herunder udviklingslande, er ved at indføre Safe Systems eller Vision Zero-tilgange til trafiksikkerhed. Disse rammer er inspireret af lufttransportreglerne og omfatter et omfattende sæt foranstaltninger, herunder ændringer i infrastrukturen, strengere sikkerhedskrav til køretøjer og strengere sanktioner i tilfælde af manglende overholdelse.   
  
3. Til ISO 55000 og videre   
  
Asset management bliver stadig vigtigere for operatører for at maksimere værdien af deres fysiske aktiver, f.eks. rullende materiel, køretøjer, spor eller bygninger.   
Operatører er ved at indføre den internationale standard ISO 55000, som hjælper dem med at identificere bedste praksis og vurdere og forbedre deres aktivstyringspræstationer.   
  
4. Fra intelligente realtidsdata til intelligente realtidsbeslutninger   
  
Alle brancher, herunder transportsektoren, er ved at lære værdien af forbedret datatilsynlighed, især for at træffe smartere strategiske beslutninger.   
Evnen til at indsamle og dele oplysninger i realtid på tværs af forskellige forretningsenheder er central for at forbedre den operationelle effektivitet, sænke omkostningerne og forbedre kvaliteten af den service, der leveres til interessenter og kunder.   
  
For at nå disse mål giver fremskridt inden for intelligente sensorer og andre autonome teknologier transportoperatører et væld af oplysninger om deres aktiver og drift.    
   
2023 - året for EAM?   
  
En af de vigtigste løsninger til at hjælpe transportaktører med at bruge data til at arbejde og forene indsigter fra flere kilder er Enterprise Asset Management (EAM). EAM reducerer uplanlagt nedetid og forlænger aktivernes levetid ved at give operatørerne værktøjer til at planlægge, optimere, udføre og spore vedligeholdelsesaktiviteter med de tilhørende prioriteter, færdigheder, materialer, værktøjer og oplysninger.   
  
Efterhånden som de fire tendenser, der er fremhævet her, begynder at materialisere sig, forventer vi at se et endnu større fokus på, hvordan transportoperatører administrerer deres aktiver - og bruger data til at levere nye, forbedrede effektivitetsgevinster og tjenester til deres kunder.   
   
Er du klar til at lære mere? Download dit gratis eksemplar af vores whitepaper om transportbranchen "Hvad hvis du kunne øge pålideligheden, sikkerheden og effektiviteten i dit transportbureau?

Hexagon Manufacturing Intelligence AB
Filargatan 3
632 29 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
CVR nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047