23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Phoenix Contact opnår store besparelser

Plastikproducenten Phoenix Contact GmbH & Co. KG har opnået store fordele i produktionen af plastikdele i forhold til vedligeholdelse, drift og energiomkostninger, gennem opgradering til et centraliseret vakuumsystem.

Phoenix Contact GmbH & Co. KG producerer omkring 20.000 forskellige sprøjtestøbte dele til deres egen produktion af stikforbindelser på sin vigtigste fabrik i Blomberg. De små plastdele til stikforbindelser er fremstillet på en af de over 100 sprøjtestøbemaskiner. Forsyningen af plastikgranulater til hver enkelt sprøjtestøbemaskine og transporten af de knuste sink hoveder til indsamlingsbeholderne foretages via et centraliseret vakuumsystem udstyret med Mink klovakuumpumper fra Busch.

Til Phoenix Contacts produktion af plastikdele, blev en ny driftsbygning bygget, og det tidligere decentraliserede værkstedsareal for sprøjtestøbte dele i Blomberg blev konsolideret og udvidet.
Jens Fischer, chefen for produktion af plastikdelene, opgraderede deres fremstillingsproces, og allerede i planlægningsfasen stod det klart, at de ville være afhængige af tørtløbende Mink kloteknologi fra Busch som forsyningsform af vakuum, til deres pneumatiske transport system.
Denne beslutning blev truffet på grundlag af de positive erfaringer med en Mink fra Busch tilbage i 2004, hvor Phoenix Contact opdagede, at udgifterne til vedligeholdelse var praktisk taget nul sammenlignet med de almindelige oliesmurte lamelvakuumpumper, der blev brugt tidligere.

Da produktionen blev igangsat i den nye bygning, blev et nyt system fra Digicolor bestilt til at levere materiale ved hjælp af et centralt vakuumsystem (fig. 1).
Det består af i alt 28 Mink klovakuumpumper i to forskellige størrelser, som indfører af materiale fra indsamlingsbeholderne til sprøjtestøbemaskinerne og returnerer de knuste sink hoveder direkte fra maskinen til indsamlingsbeholderne.
Phoenix Contact behandler et stort antal materialer, i mange forskellige farver, gennem mange forskellige forbindelser. Denne kompleksitet er afspejlet i sugetransportbåndssystemet.

Produktionen udføres i videst mulige omfang automatisk i treholdsskift.
Det betyder, at tilføjelsen af materiale skal sikres på alle maskiner døgnet rundt.
De enkelte vakuumpumper er i drift mellem 70 og 90 procent af arbejdstiden og opnår dermed en årlig driftstid på 5.000 til 7.000 timer. Vedligeholdelse er begrænset til udskiftning af gearolie, som Busch foreskriver, skal udføres efter hver 20.000 driftstimer. Under disse betingelser svarer dette til et udskiftningsinterval på tre til fire år. Manfred Nunne, ansvarlig for produktionsproceduren, husker den vedligeholdelse, der var nødvendig for oliesmurte vakuumpumper.
Den bestod af olieskift, filterskift og internt filterelement udskiftning hvert år, hvilket blev kombineret med nedetid og omkostninger til olie, bortskaffelse og udskiftning af sliddele.

Mink klovakuumpumper komprimerer luften der suges ind, uden driftsvæsker, og uden at bevægelige dele i kompressionskammeret kommer i kontakt med hinanden.
I modsætning til andre mekaniske vakuumpumper medfører dette ingen slitage. Dette er gjort muligt af Mink kloteknologi, hvor to kloformede stempler roterer i modsatte retninger uden at berøre hinanden eller huset. I de minimale mellemrum mellem de bevægelige dele sikrer luftens turbulens tæthed og dermed opnåelse af lavt sluttryk. Dette konstruktionsprincip gjorde det muligt at skabe en næsten vedligeholdelsesfri vakuumpumpe, der er uden sliddele i bedst mulige omfang, og derved holdes omkostningerne og nedetid i forbindelse med vedligeholdelse på et minimum (fig. 2).

Siden første gang Phoenix Contact købte en Mink vakuumgenerator i 2004 har de løbende indkøbt yderligere pumper. På nuværende tidspunkt er de oppe 28 Mink klovakuumpumper. De har endnu ikke oplevet at have nedbrud, pga. vakuumpumperne på trods af lang driftstid.

Det kontaktfrie driftsprincip i Mink kloteknologi har en anden fordel, det kan opnå en højere grad af effektivitet end andre mekaniske vakuumpumper. For operatøren betyder det, at strømforbruget er væsentligt lavere, sammenlignet med mekaniske pumper. Med samme sugekapacitet kan en Mink klovakuumpumpe strømforsynes med en motor, der er mindst én klasse lavere end andre mekaniske vakuumpumper (fig. 3). Hos Phoenix Contact afspejles dette tydeligt i de årlige energiomkostninger: Der spares mindst 11.000 euro i energiomkostninger hvert år.

Jens Fischer er derfor meget glad for at fortælle, at
"vi er glade for, at vi besluttede os for Busch Mink kloteknologi".

Hvis du vil se nærmere på Mink vakuumpumpen eller Busch Vakuumteknik tryk her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047