23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Opmåling af emner har aldrig smagt bedre

3D målevirksomheden Zebicon afprøver nye markeder og deltager ved FoodTech messen for første gang.

3D scanning og geometrisk måling har normalt fundet anvendelse udenfor fødevareindustrien. Men et stigende behov for emneopmåling, kvalitetssikring og procesoptimering i netop denne industri, har åbnet nye døre for 3D målehuse som Zebicon. Derfor har virksomheden besluttet at deltage på dette års FoodTech messe i Herning.

Alt fra dåser til slagtekyllinger
3D scanningsteknologien bruges allerede hyppigt i den danske industri til præcisionsopmåling af emner. Et emne kan efter scanning sammenlignes med CAD parten, og afvigelser mellem det konstruerede og det producerede emne visualiseres med farver. I fødevareindustrien bruger producenter af f.eks. dåser og plastbeholdere farvesammenligningen til hurtigt at få et overblik over emnets generelle tendenser og kvalitet.

Generelt finder teknologien bred anvendelse indenfor fødevareindustrien. Direktør for Zebicon, Jeppe H. Laursen, forklarer: ”Et godt eksempel er digitalisering af slagtekyllinger i et ophæng, der blev brugt til programmering og produktionssimulering. Scanningen medførte at kunden kunne foretage de nødvendige justeringer, allerede før produktionen blev igangsat”.

3D scanning kan også bruges indenfor procesoptimering, som er en vigtig bestanddel i mange danske virksomheder. Præcisionen i 3D teknologien betyder, at selv små slidmærker på f.eks. skæreknive og værktøj kan dokumenteres. Dette giver mulighed for at foretage værktøjsudskiftninger baseret på valid data.

Traditionelt håndværk dokumenteres digitalt
3D scanning kommer oprindeligt fra designverdenen, hvor unikke håndlavede geometrier blev genskabt digitalt. Det kunne være til dokumentation af designmøbler og biler. Flere fødevareproducenter har dog fået øjnene op for at metoden også kan anvendes til deres produkter. Teknologien gør det muligt at opmåle et håndlavet emne ned til den mindste detalje. Dermed kan unikke håndtegninger til chokoladeforme og slik masseproduceres med designerens eget personlige særpræg. Efter emnet er digitaliseret, kan det sættes i produktion.

Mød Zebicon når vi debuterer på FoodTech 2016 messen i MCH
Zebicon står klar på stand M 9864 til at demonstrere 3D scanningsteknologien. Her kan de besøgende få en snak om 3D scanning og måleteknik, og om hvordan teknologien kan integreres i virksomheden.

 Zebicon er en dansk virksomhed med 22 medarbejdere beliggende i Billund. Virksomheden har specialiseret sig indenfor 3D scanning og industriel opmåling. 3D scanning og opmåling udføres både som serviceydelser, samtidig med at 3D målesystemer forhandles til det danske marked.

Zebicon A/S
Hedegårdsvej 11
7190 Billund
Billund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26674867
P nummer: 1009187053

Send til en kollega

0.078