23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danmark skal være Silicon Valley for datacentre

Facebook og Apple har allerede meldt deres ankomst med store datacentre i Danmark. Det vidner om, at vi tilbyder de rammer, som webgiganterne er på jagt efter. Danmark kan blive Silicon Valley for fremtidens datacentre.

Af Tina Schou
Salgsdirektør for IT Division i Schneider Electric Danmark

Forestil dig, at hele verden farer til Danmark for at være med i den innovative udvikling af teknologier, der skal ruste datacentre til at imødekomme fremtidens behov om mere data, flere cloudbaseret løsninger og effektiv og sikker drift af datacentre.

Danmark kan blive Silicon Valley for udvikling af løsninger til datacentre. Det er i hvert fald min ambition. Og vi er allerede i gang.

Webgiganterne er på vej
Facebook og Apple har allerede meldt deres ankomst og placerer store datacentre i den danske muld. Det vidner om, at vi i Danmark kan tilbyde de rammer, som webgiganterne er på jagt efter.

Vi har stabile politiske forhold, verdens bedste energidistribution, grøn energi, køligt klima og høj ekspertise på området. Nu har vi også Datacenter Industrien - et bredt, professionelt branchenetværk med fokus på at tiltrække flere store datacentre til Danmark.

For Danmark handler det om at stå sammen og skabe et internationalt brand som verdens bedste sted at lægge et hyperdatacenter. Det kræver først og fremmest samarbejde.

Derfor glæder jeg mig meget til at være en del af Datacenter Industrien, hvor vi på tværs af kommuner, leverandører og resten af datacenter-branchen nu går sammen, så vi står stærkere international og kan brande Danmark som et land med en ambitiøs tilgang til datacentre.

Vi har et fantastisk fundament til at skabe en langvarig succeshistorie i Danmark.

Førertrøjen kræver investeringer og vilje
De store datacentre er på vej. Vi har enorme kompetencer i branchen, og vi har opbakning fra politikere på alle niveauer.

Skal vi være et globalt epicenter for datacentre, så skal vi allerede nu stå ved ambitionen og skabe en højteknologisk og innovativ hub, der kan tiltrække skarpe hjerner til udvikling af fremtidens datacenterløsninger.

Vi skal skabe det miljø, der sætter scenen, udfordrer og viser vejen for fremtidens løsninger til datacentre. Kan vi blive Silicon Valley for datacentre, så følger investeringerne efter.

Kolding viser vejen
Fremtiden bliver allerede udviklet i Danmark. Vi har i Schneider Electric et internationalt team af 200 ingeniører siddende i Kolding. De er et af vores globale udviklingscentre, der udvikler intelligente UPS-anlæg og den DCIM-software, som hele tiden sætter nye standarder for effektiv, smart og sikker datacenterdrift.

Flere af mine kolleger i Kolding har erfaring fra Silicon Valley og ved, hvad der skal til for at drive innovation på det højeste niveau. Den erfaring og viden skal vi bruge til at gøre Danmark til verdens navle for innovative løsninger til datacentre.

Vi er selvfølgelig klar til at dele vores viden, udvikle, teste og arbejde tæt sammen med webgiganterne, Datacenter Industrien og alle andre, der vil være med på rejsen mod at blive Europas førende datacenterland.

Vil du være med til at tiltrække flere store datacentre til Danmark?
- så meld dig ind i Datacenter Industrien

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.048