23948sdkhjf

Lego banker polsk kopist på plads

Den polske virksomhed Cobi har fået forbud mod at sælge sine minifigurer i Danmark.
I Danmark sælges Cobis produkter gennem netbutikken Cobi-klodser.dk, som ejes af Lisbeth Saxil og Frank Sørensen. Nu har Sø- og Handelsretten imidlertid afsagt dom i en sag mellem Lego og Cobi-klodser.dk og slået fast, at de polske produkter har en for stor lighed med Lego. Det betyder, at der nu er nedlagt forbud mod salg i Danmark, og at virksomhedens varelager skal destrueres. Det skriver Børsen.

Lego har retssager kørende mod Cobi i en række lande, heriblandt Cobis hjemland Polen, og den polske producent har da også støttet Cobi-klodser.dk under den danske retssag. Hos Cobi er man naturligt nok uenig i Sø- og Handelsrettens afgørelse.

- Vi venter på at få dommen oversat, og indtil da har vi ingen kommentarer. Men når det ender med en retssag, er det selvfølgelig, fordi vi er uenige i, at vi kopierer Legos minifigurer, siger underdirektør hos Cobi, Urszula Siedlecka, til Børsen.

Den danske netbutik kan nu forvente et erstatningskrav fra Lego oven i dommen. Hos Lego meddeler kommunikationschef Charlotte Simonsen dog, at man endnu ikke har taget stilling til, hvad der skal ske efter dommen.

Cobi har nu otte uger til at anke dommen til Højesteret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078