23948sdkhjf

Schaeffler fastholder et højt resultatniveau

Schaeffler Group fik en solid start på 2013 trods et vanskeligt marked.
Resultatet efter første kvartal lå med en EBIT-margin på 12,9 procent fortsat højt i forhold til året før, trods en minimal omsætningsnedgang til 2,8 mia. euro.

- Vi har fastholdt vores kurs i første kvartal af 2013, selv om markedet fortsat er vanskeligt. Vi har opnået en forbedring i såvel omsætning som resultat i forhold til de to forudgående kvartaler. Vores positive udvikling på Automotive-området har i særdeleshed været medvirkende til, at vi fortsat kan holde vores rentabilitet på et højt niveau, udtaler CEO Dr. Jürgen M. Geißinger, Schaeffler AG.

Omsætningen i de første tre måneder af 2013 faldt i forhold til året før med 3,6 procent til 2,8 mia. euro. Omsætningen inden for områderne Automotive og Industri udviklede sig forskelligt. Automotive opnåede en omsætningsstigning på ca. 3 procent til ca. 2,0 mia. euro. Omsætningen inden for området Industri faldt til gengæld med 15 procent til 768 mio. euro i forhold til året før, hvor Industri-området opnåede sin hidtil største omsætning.

EBIT lå på 355 mio. euro mod 401 mio. euro året før. Koncernresultatet lå i regnskabsperioden på 233 mio. euro mod 235 mio. euro.

Schaeffler Group forventer, at de økonomiske rammebetingelser vil forblive udfordrende på mange markeder, men at økonomien dog vil rette sig moderat i løbet af året. Dr. Geißinger udtaler:

- Selv om vi ikke forudser en hurtig forbedring på de europæiske markeder, forventer vi dog en beskeden stigning i den globale automobilproduktion i 2013. Med den nuværende usikre situation forventer vi derfor ingen positive impulser før i sidste halvår af 2013.

Målet for året som helhed forbliver uforandret på trods af det vanskelige marked.

- Selv om vi for tiden må agere på et uroligt marked, ser vi dog fortsat solide væksmuligheder for vores forretning på verdensplan. Vi fastholder derfor vores prognose og forventer, at vi vil nå vores mål for året som helhed, bekræfter Dr. Geißinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078