23948sdkhjf

Inropa effektiviserer for bilindustrien

Den danske ingeniørvirksomhed bliver i højere og højere grad efterspurgt inden for bilindustrien.
Inden for de sidste to år har Inropa solgt flere off-line programmeringssystemer til kunder i bilindustrien og deres underleverandører. Listen af kunder tæller blandt andet Daimler, VW, Magna og Bentley.

- Det er især muligheden for at programmere branchens malerobotter off-line, således robotprogrammerne kan laves uden at anvende den fysiske robot og dermed uden at forstyrre produktionen, fortæller Inropa i en pressemeddelelse og uddyber:

- Udfordringen består i at udvikle og teste fikstur og at programmere robotten til at opnå tilstrækkelig overfladekvalitet i løbet af den begrænsede tid, der er til rådighed.

Og her er løsningen off-line programmering, forklarer Inropa.

- Når eksempelvis en ny kofanger skal males, oplever vores kunder ofte, at der er kort tid, fra det fysiske emne leveres, indtil det første malede produkt skal leveres. For at få tilstrækkelige muligheder og tid til at lave robotprogrammer uden at forstyrre produktionen, vælger flere og flere virksomheder i bilindustrien derfor at anvende off-line programmering. Dermed kan man påbegynde programmeringen af robotterne, allerede inden det fysiske emne eksisterer ved blot at anvende en 3D-tegning af emnet.

Inropas software er et pc-baseret system, som giver brugeren mulighed for netop at operere med en fuld model af robotcellen. Hele processen simuleres i en virtuel robotcelle, hvor både robot, maleudstyr, fiksturer og emner er repræsenteret, således at både cyklustid, robotternes rækkevidde og hastighed samt kollisionsbetragtninger undersøges, inden man tester programmet i den virkelige verden. Endvidere er der mulighed for at simulere, hvordan malingen vil fordele sig på emnet.

Senest har den danske ingeniørvirksomhed leveret netop denne type software til Polytec i Rastatt, Tyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11