23948sdkhjf

Reo-Pack skal levere robotanlæg til Indien

En stor kemifabrik i Indien har netop bestilt en komplet robotløsning med vikle- og palleteringsanlæg hos virksomheden i Mariager.
Den største indiske producent af silikat, et granulat som blandt andet benyttes i så forskellige produkter som tandpasta, dæk og sko, skal effektivisere logistikken med et robotanlæg fra nordjyske Reo-Pack. Virksomheden Madhu Silica Pvt Ltd. har produktion i Bhavnagar i det vestlige Indien og kontorer i både Mumbai og New Dehli.

Robotløsningen skal benyttes i forbindelse med pakning af silikater til tandpasta. Thorvald Christensen, fabrikant og stifter af Reo-Pack, siger:

- Det er en god opgave for os. Leverancen indeholder både softwareudvikling og opbygning af selve anlægget. Selvom der er tilbagegang i den indiske økonomi i øjeblikket, investeres der stadig i industrien. Der er gode muligheder i optimering og automatisering. Det er faktisk anden gang, at vi skal levere et robotanlæg til Indien, siger Thorvald Christensen.

Software var afgørende
På fabrikken i Bhavnagar skal pakkeprocessen optimeres. Udfordringen består i, at granulatet bliver pakket i sække af varierende størrelser, og pladsen på pallerne er indtil nu ikke blevet udnyttet optimalt. At ordren endte i Mariager, var primært på grund af softwaredelen. Thorvald Christensen forklarer:

- Programmet, vi har udviklet gør, at operatøren kan sidde i ro og mag bag computerskærmen og opbygge sit pallemønster, som var det Lego-klodser. Man skal overhovedet ikke have fat i programmeringsenheden på robotten. Det er nemt og overskueligt, og når pallerne skal stables i containeren, er de pakket og presset optimalt. Det har selvfølgelig økonomisk betydning for den videre transport.

Reo-Pack, der i år har 25 års jubilæum, har altid haft et globalt markedsfokus, men Danmark bliver ikke nedprioriteret. Slet ikke i en tid, hvor mange virksomheder har fokus på automatisering af processer.

- Der skal vi selvfølgelig give vores besyv med. Vi udvikler selv vores software til robotterne, så vi kan skræddersy rentable løsninger uden mellemled. Det er i øvrigt også ganske rart kun at køre 100 kilometer for at besøge en kunde i stedet for altid at flyve 6.000 kilometer. Ikke at jeg klager. Vi tager hellere end gerne til Indien, slutter Thorvald Christensen med et smil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157