23948sdkhjf

Vestas overvejer Danmark til produktion af kæmpemølle

Vindmølleproducenten har endnu ikke lagt sig fast på, hvor den kommende V164-vindmølle skal produceres.
Oprindeligt var det meningen, at V164-vindmøllen skulle produceres i engelske Sheerness, men den plan blev droppet, da briterne ville have Vestas til selv at betale for en udvidelse af havnen. Dermed er det igen åbent, hvor vindmøllerne skal produceres. Det skriver Energiwatch.

I sidste uge indgik Vestas en aftale med Lindoe Offshore Renewables Center (LORC). Den betyder, at V164-vindmøllen skal testes på det tidligere værft, og Lindø bliver også nævnt som en mulig lokation for fremtidig produktion.

- Hvis vi kan lykkes med at få V164'eren succesrigt på markedet, så ville det da være fantastisk, hvis vi som dansk virksomhed også kan lave noget her på Lindø, siger Uffe Vinther-Schou, senior vice president for sales hos Vestas, til EnergiWatch.

Lindø er på alle måder gearet til at håndtere de kæmpe stålkonstruktioner, der skal bruges til V164-vindmøllen. Til gengæld er værftet udfordret i forhold til logistikken – havnen ligger ganske enkelt langt fra de store havmøllemarkeder i Nordsøen, og det vil være ekstremt dyrt at lade installationsskibe transportere vindmøllerne den lange vej.

Det er der til gengæld også en mulig løsning på; i stedet for installationsskibe kan man bruge pramme og først senere overlevere møllerne til installationsskibene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234