23948sdkhjf

To sydamerikanske ordrer til Reo-Pack

Med to nye ordrer fra Peru og Uruguay fortsætter Mariager-virksomheden med at udbygge sine relationer i Sydamerika.
Begge nye ordrer er leverancer til den maritime industri.

Fiskebåde til erhvervsfiskeri skal udstyres med automatiserede anlæg til palletering og transportsikring af fangsten, og det øgede fokus på optimering i netop dén industri passer fabrikant Thorvald Christensen godt.

- De har i den grad fokus på automation, og der har vi nogle kompetencer, der kan hjælpe dem. Tidligere skulle man i land for at aflevere fangsten til sortering og palletering, men i dag vælger mange at udføre de arbejdsopgaver i rum sø, siger Thorvald Christensen og forklarer, at der er tale om tre anlæg i alt, to til Peru og et til Uruguay, og at det er en gennemtestet løsning, der bliver installeret på bådene.

Han fortsætter:

- Vi har i flere år konstrueret den type anlæg til det europæiske marked, og især nordmændene har været flittige aftagere. Det er også en norsk samarbejdspartner, der har formidlet kontakten til Peru og Uruguay, selvom vi historisk set altid selv har haft gode kontakter i Sydamerika. Fiskeindustrien derovre har vi dog ikke leveret til før, så vi håber det fører mere med sig.

Vigtigt marked, vækst eller ej
I dansk industri er der netop nu fokus på de sydamerikanske lande, der med en voksende middelklasse og erhvervsvenlig politik, er attraktive for virksomheder på udkig efter nye markeder. Som global totalleverandør af logistik- og automatiseringsløsninger er Thorvald Christensen helt enig i, at et land som Peru med 30 millioner indbyggere og et erhvervsliv i fremgang, er særdeles interessant, men at konkurrencen ikke skal undervurderes.

- Så snart et land viser vækst i økonomien bliver det attraktivt, og det er andre end os danskere opmærksomme på. Siden starten i 1988 har vi kæmpet os ind på mange nye markeder, og konkurrencen på et vækstmarked er særdeles hård, da alle vil have en bid af kagen. Det koster måske ikke blod, men i hvert fald sved og tårer, siger fabrikanten og tilføjer, at Sydamerika altid har været vigtig for Reo-Pack, vækst eller ej.

Han understreger, at gode samarbejdspartnere er alfa omega for succes på fjerne destinationer.

- For en mellemstor virksomhed som vores betyder det uendelig meget, at have nogen der kan blåstemple os. Det har taget os mange år at bygge et godt netværk op, og vi prioriterer det stadig højt. At vi er kommet ind i Peru og Uruguay via Norge er et godt eksempel, slutter Thorvald Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078