23948sdkhjf

Yara og Praxair vil etablere joint venture

Yara International ASA og Praxair Inc., verdens tredje største industrigasselskab, har signeret en intentionsaftale om at etablere et joint venture-selskab for at styrke vækstmulighederne for Yaras industrigasvirksomhed.
Det planlagte joint venture-selskab vil ejes med 50 % af hver af partnerne og vil bestå af Yaras eksisterende industrigasvirksomhed i Norge, Danmark og Sverige. Intentionen er at etablere det nye selskab i løbet af tredje kvartal 2007, hvor færdiggørelse af transaktionen er afhængig af opfyldelse af enkelte betingelser, blandt andet godkendelse fra konkurrencemyndighederne. Selskabet vil operere under navnet ”Yara Praxair AS” og vil have hovedkontor i Oslo. Aftalen vil give en engangsindtægt i Yaras nettoresultat på mere end 700 mio. norske kr.

- Vi er meget begejstrede over dette nye samarbejde. Begge selskaber har høje ambitioner om at udvikle den skandinaviske industrigasvirksomhed yderligere. Vi har en unik mulighed, for at handle sammen og udnytte nye forretningsmuligheder i andre regioner og i områder, hvor vi har sammmenfaldende interesser og ambitioner, siger Thorleif Enger, koncernchef i Yara International ASA.

Stærkt partnerskab
Praxair er et af verdens ledende industrigasselskaber, med over 1 million kunder i 30 lande og med en global markedsandel på 15 %. Joint venture-selskabet vil tilbyde bedst tilgængelige teknologi, nye applikationer i alle slutbrugersegmenter samt engineering i verdensklasse.

- Kombinationen af Yaras stærke markedsposition og mærkevare i Norge og Danmark, og Praxairs operationelle ekspertise og teknologi, specielt indenfor energi- og miljøapplikationer, skaber et stærkt attraktivt partnerskab, siger Steve Angel, bestyrelsesformand og koncernchef i Praxair, Inc.

Stærke i Norge og Danmark
- En speciel interessant mulighed ligger i at kombinere vor teknologi og erfaring i projekter for øget olieudvinding i visse felter i Nordsøen. Ligeledes har vi forventninger om flere samarbejdsprojekter i andre dele af verden, vil give det globale omfang af begge vore virksomheder, siger Angel.

Yaras Skandinaviske industrigasvirksomhed har over 30.000 kunder og mere end 100 forhandlere, med en speciel stærk markedsposition i Norge og Danmark. Virksomheden har specialiseret sig inden for fødevarer, procesapplikationer, metalindustri, specialgasser, medicinske gasser og serviceydelser.

Kilde: Yara International ASA - http://www.yara.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078