23948sdkhjf

Industri-boblere i kamp om halv million kroner

Der er en halv million kroner i præmie og 20 frie iværksætterforløb i forskerparken Scion DTU på højkant i Danish Tech Challenge. Eneste krav til de deltagende industriboblere er et fysisk slutprodukt.
Danish Tech Challenge er en ny konkurrence for videntunge startup-virksomheder, der arbejder med udvikling af nye, fysiske produkter, som ønsker at sætte fuldt blus på deres idé.

Bag konkurrencen står Industriens Fond, som har sendt tre millioner kroner ind i projektet, hvor deltagerne tilbydes et unikt fire måneders accelerationsforløb henover efteråret 2014 i forskerparken Scion DTU.

Konkurrencen er åben for ansøgninger frem til 1. juni, og vinderen modtager en førstepræmie på 500.000 kr. øremærket til udvikling af virksomheden.

Alle stadier

Projektansvarlig for Danish Tech Challenge er Jakob Svagin. Han forklarer, at det kan være iværksætter- og startup-virksomheder i forskellige stadier, der kan komme med i forløbet og konkurrencen.

"Det helt overordnede krav til deltagerne er, at de fremstiller et fysisk produkt, og vi er åbne overfor virksomheder på forskellige stadier. Det kan både handle om idéudvikling, produktudvikling eller skabelse af forretningsmodel for de, der allrede har produktet," siger Jakob Svagin.

Han håber, at 20 virksomheder kommer med i projektet. De kan både findes som knopskydninger i den eksisterende industri eller som nye virksomheder startet helt fra bunden.

"Skal man investere i fysisk produktion, så kræver det en række investeringer og myndighedstilladelser. Hvis vi får 20 virksomheder ind, så kan vi virkelig få skabet et godt miljø og et godt netværk," siger Jakob Svagin, som i et ord er i stand ti at fortælle, hvad formålet i sidste ende er med Danish Tech Challenge.

"Jobskabelse".

Fire måneder

Konkurrencen har som nævnt plads til i alt 20 deltagende virksomheder og løber i fire måneder fra september-december 2014. Der er allerede åbnet for ansøgninger, og ansøgningsfristen er 1. juni.

Bag Danish Tech Challenge står samarbejdspartnerne Industriens Fond, rådgivningsfirmaet Keystones og Scion DTU, der er landets største forskerpark.

Hos Scion DTU glæder CEO Steen Donner sig til at byde deltagerne velkomne.

"I Scion DTU har vi stor erfaring med at hjælpe og rådgive eksisterende teknologitunge iværksættere. Med Danish Tech Challenge kan vi nu også bidrage i den tidlige fase af virksomhedernes levetid og give dem støtte og netværksadgang, der kan styrke deres chancer for succes," siger Steen Donner.

Det er muligt at læse mere om Danish Tech Challenge på www.sciondtu.dk/dtc.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078