23948sdkhjf

Rekordoverskud hos TRESU

Satsningen på nye digitale trykløsninger og forbedring af interne processer sikrer resultat på 25 mio. kr. før skat, meddeler koncernen, der stiler efter omsætning på en halv mia. kr.
TRESU Group opnåede i det seneste regnskabsår det bedste resultat i koncernens historie.

Overskuddet før skat blev forbedret til 25,2 mio. kr. mod 4,5 mio. kr. i forrige regnskabsår. Omsætningen steg med seks procent til 395,7 mio. kr.

"Vi er i den gunstige situation, at vi er ved at levere den tredje avancerede flexotrykmaskine til en af verdens førende udbydere af lotteriprodukter inden for få år, denne gang til Pollard Banknote i USA. Ligesom tidligere ordrer til andre globale udbydere i branchen har den aktuelle ordre en værdi af 85 mio. kr. svarende til de største i virksomhedens historie", siger direktør, COO Søren

Maarssø.

Ifølge direktør, CFO Erik Gaj Nielsen, er den stærkt forbedrede indtjening skabt både gennem forbedring af de interne processer og en stærk global efterspørgsel efter TRESU’s produkter.

"På de indre linjer har vi arbejdet intensivt med at forbedre vores projektstyring, herunder produktionsplanlægning og samarbejde med underleverandører, og med at strømline vores indkøbsprocedurer. Udadtil er det lykkedes at øge indtjeningsmarginerne ved at satse på at levere teknologitunge løsninger til koncernkunder og i mindre omfang enkeltordrer til slutkunder", siger Erik Gaj Nielsen.

TRESU har i de senere år investeret massivt i at udvikle løsninger til den digitale trykindustri, der er i høj vækst. Et eksempel er maskiner til coating af digitalt trykte emballager til medicin, kosmetik og high-end fødevareemballage, hvor kravet ofte er små, eksklusive serier med individuelle tryk.

De globale partnere

Forventningen er, at coating-enheder og andet udstyr til den digitale trykindustri inden for få år vil omsætte for over 200 mio. kr.

Afsætningen foregår gennem store globale partnere som HP Indigo, hvis trykmaskiner TRESU’s coating-enhed er fuldt integreret, in-line, med. Foruden HP Indigo samarbejder TRESU tæt med blandt andre Xerox og OCÉ-Canon. I flexotrykmaskine-forretningen leverer TRESU til kunder som Procter & Gamble, der har behov for at få trykt anvisninger på specialprodukter inden for en række kendte mærkevarer, og Tetra Pak, der bruger TRESU’s trykmaskiner til tryk på mælke- og juicekartoner.

"I det hele taget tror vi på, at en større del af salget vil være koncentreret om koncernkunder i fremtiden", siger Erik Gaj Nielsen.

TRESU stiler i dette regnskabsår efter at øge omsætningen med 15-20 procent og nærme sig en halv milliard kr. i omsætning. Indtjeningen forventes at vokse betydeligt mere.

Erhvervsinvest II K/S har siden september 2010 været hovedaktionær i TRESU, der beskæftiger 237 medarbejdere, heraf over 200 i Danmark. Koncernen forventer i dette regnskabsår at øge staben med 5-10 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094