23948sdkhjf

Dansk Smede- & Maskinteknik har svejsning som hovedkompetence

Svejsning er omdrejningspunktet hos Dansk Smede- & Maskinteknik A/S i Rødding, Derfor arbejder virksomheden efter at opnå en godkendelse i henhold til ISO/DS 3834, der er en kvalitetsstandard for svejseværksteder.
Når man kommer på virksomheden første gang, virker Dansk Smede- & Maskinteknik som en ganske traditionel underleverandør. Men ved et nærmere eftersyn foregår der mange specielle processer rundt omkring i værkstedet. De fleste er bygget op omkring svejsning.

- Svejsning er virksomhedens hovedkompetence, men vi råder også over alle andre nødvendige følgeprocesser som laserskæring, buk, valsning samt spåntagende maskiner, så vi stort set kan være totalleverandør på kundernes projekter, fortæller fabrikschef Bendix Lehmann.

Virksomheden arbejder i øjeblikket hen imod at blive certificeret efter ISO/DS 3834 der er en kvalitetsstandard inden for svejsning.

- Godkendelsen skulle gerne være opnået i løbet af det næste halve år, hvorefter vi inden for det næste år yderligere vil bygge en ISO 9001 certificering ovenpå. Vi kan mærke, at det bliver et større krav fra kunderne at være certificeret.

- Som så mange andre danske underleverandører har vi oplevet en reduceret omsætning i løbet af de sidste par år. Det skal vi ud og hente ind igen blandt andet på det internationale marked, og der er jeg sikker på, at det er en god indgangsvinkel at have certificeringen med. Vi ønsker at komme ind på det svenske marked og det norske offshore-marked. Vi planlægger derfor at deltage på underleverandørmessen Elmia Subcontractor til efteråret, siger Bendix Lehmann.

Videnstungt arbejde

Fabrikschefen er sikker på, at det er dokumentations- og videnstungt arbejde, der skal sikre de danske virksomheder beskæftigelse i årene fremover samt forarbejdning af mere eksotiske materialer og kundetilpassede produktioner.

- Vi har stor erfaring i at forarbejde de mere eksotiske materialer som højt legerede stål, rustfrit, titanium og den slags materialer, der kræver lidt ekstra. Vi har certifikat til og råder over stort set samtlige svejsemetoder. Samtidig har vi tilladelse til at omstemple materialer, foretager NDT (non destructive test, red), har udstyr til at teste trykbærende anlæg, så jeg føler virkelig, vi har mange ting at byde på, fortæller Bendix Lehmann.

Virksomheden leverer gerne hele procesanlæg, hvor der både indgår konstruktion og styringsopgaver.

- Ved mere komplekse opgaver går vi ud og trækker den eksakte viden ind i virksomheden. Vi kan derved hente lige præcis den viden og ekspertise på det specifikke område. Det mener jeg er en stor fordel i forhold til de mangeartede opgaver, som vi løser for kunderne.

- Samtidig sparrer vi meget med kunderne i udviklingsfasen. Emnerne eller konstruktionerne kan stort set altid optimeres med hensyn til enten pris, kvalitet eller på begge parametre.

Virksomheden er vant til høje krav fra deres eksisterende kundegruppe, der blandt andet tæller landbrugsmaskinproduktion, spildevandssektoren, vindenergisektoren, kraftværksindustrien og fødevareindustrien.

- Svejseprocesserne er delt 100 procent op, således at jern og rustfrit stål bliver svejst i separate haller, siger Bendix Lehmann.

- Vi råder også over en mindre produktion i Gram, hvor der produceres rustfri osteforme, og det er meningen, at vi flytter dem herop. Det betyder, at vi får maskinkapacitet til at dele alle maskinerne op i rustfri og jernproduktion og derved adskille processerne helt ad.Ÿ

Fakta om DSM

Dansk Smede og Maskinteknik A/S (DSM) blev etableret i 1991. Som følge af en målrettet strategi om at kunne holde et højt serviceniveau på alle typer opgaver, har DSM oplevet en støt vækst og er i dag en markant underleverandør.

Virksomheden er totalleverandør af hele anlæg og eller komponenter, og hjælper kunden igennem projektet lige fra udviklingsfasen over produktionen til efterfølgende montage og service på industrianlæg.

Virksomheden beskæftiger 50 ansatte, og er et 100 procent datterselskab af Agrometer A/S i Grindsted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078