23948sdkhjf

Rockwell fordoblet på tre år

Automationsvirksomheden Rockwell Automation har på tre år fordoblet sin omsætning i Danmark. Effektiv krisestyring, fleksible løsninger og øget salgsindsats tildeles æren.
Når det blæser, bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller. Hos Rockwell Automation Scandinavia taklede Country Manager John Mathiesen finanskrisen ved at reducere i stabsfunktioner og sende flere mand i felten:

- En årlig tilvækst på over 25 procent er nået ved at have flere mand i marken. Vi har været ude hos flere nye virksomheder, og vi har passet vores eksisterende kunder bedre. Over tre år har det givet mere end en fordobling, men jeg vil da gerne indrømme at det var et sats fra vores side, siger John Mathiesen.

Automation Universitet

Den 9. og 10. maj afholdtes brugerkonferencen Automation University i Bella Center, og her var 600 brugere tilmeldt. Teknologiske foredrag, efteruddannelse og inspiration var de primære drivkræfter. Især var de mange praktiske sektioner populære og til trods for, at der blev kørt i 11 spor, blev en del af træningslokalerne fuld booket.

De danske maskinbyggere fyldte godt op, men også nordmænd, svenskere og finder deltog. Fælles for alle de nordiske lande er en stærk maskinbyggertradition, som grundet den globale konkurrence mere end nogensinde har brug for at være skarp:

- Med automation kan du i højtlønslandene få en bid af det fremtidige marked. Og det er vel og mærke et marked, der vokser helt vildt. Middelklassen i verden ventes at fordobles over de næste 10 år, og det medfører astronomiske 8 trillioner US-dollar i øget forbrug primært i BRIK-landende og Østen, fremhævede Rockwells europæiske marketing direktør Dominic Molloy.

Tre stærke ben

Rockwell erobrer markedsanddele ved at stå på tre ben:

- Vi har vores overordnede automationsplatform Integrated Architecture, der gør det muligt at få overblik over alt i en produktion. Fra High-speed maskinsoftware til MES. Vi har valgt at gå all-in med Ethernet/IP og har dermed samme netværk i produktionen som i kontormiljøerne. Det giver gnidningsløs og lynhurtig kommunikation. Endelig lancerer vi en meget stærk løsning til maskinbyggere med nye controllere - Allen-Bradley Micro800 og programmerings platformen Connected Components Workbench, hvori maskinbyggeren kan konfigurere, installere og vedligeholde sin maskine. Softwaren er til gratis download, oplyser Martin Petersen, der er ansvarlig for maskinbyggerløsningerne.

Adspurgt om, hvem Rockwell tog markedsandele fra mente John Mathiesen, at det nok var Mitsubishi, Omron og muligvis Siemens, men at man ikke havde præcise data herpå.Ÿ

Rockwell på verdensplan

Omsætning: 6 mia USD

21.000 medarbejdere

Tilstede i 80 lande

Alene i Europa 4.000 medarb.

1,3 mia USD
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079