Jern & Maskinindustrien Metal Supply DK Metal Supply SE Metal Supply NO Food Supply DK Transport
 

Send til en kollega

Bedste guldsmedelærling er kåret

- Af Mogens Lay Larsen

Joakim Hjort Johansen er netop blevet kåret til Danmarks bedste guldsmedelærling. Joakim vandt med sin udgave af den svære sølvring med 42 lodninger.

Joakim Hjort Johansen er i lære hos C. Antonsen sølv- og guldsmedie i Odense. Han er netop flyttet til Amager fra hjembyen Odense. Til sommer skal han så forsvare sin DM-titel til de nordiske mesterskaber, Bella Nordic.

- En god opgave, men den er svær at lave. Sølv er det mest varmeledende metal. Når jeg varmer et sted, så bliver hele metallet varmt. Og det gør det svært, når der er så mange lodninger. Man risikerer, at det hele flyder, forklarer den glade Danmarksmester.

Lærer på Københavns Tekniske Skole, Kristian Petersen, havde udviklet opgaven.

- Opgaven er lavet, så den skiller fårene fra bukken. Den ser enkel og let ud, men det er den ikke. Man skal forstå opgaven og tænke sig om, inden man går i gang, ellers går det let galt, siger han.

Lone Christensen er direktør og ejer af Aktiv Guld, som sponserer både DM og NM.

- Aktiv Guld vil gerne støtte op om selve faget. Vi vil gerne støtte de unge og være med til at give dem muligheder. For os er det her med til at holde fagligheden i hævd. Jeg tror, det er vigtigt, at lærlingene får den her anerkendelse og mærker vores interesse, forklarer hun.

Konkurrencens nummer to, Anne Sofie Bodenhoff, har med sin placering også sikret sig en billet til sommerens NM, der foregår under den københavnske modeuge i Bella Center.

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 19.659 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Kilde skal udtrykke kvalitet

29. april 2016 07:00

Kilde A/S Automation leverer totale automationsløsninger fra bunden, og Skive-virksomheden oplever fremgang i ind- og udland. Det glæder administrerende direktør Peter Friis, som lægger stor vægt på, at Kilde udtrykker kvalitet.

Pladespecialist: Samarbejde nøglen til succes

28. april 2016 08:43

Jydsk Plade Bearbejdnings Center har præsteret stabil vækst gennem 30 år. Opskriften har været at holde fokus på kundernes behov. Virksomheden runder 30 år den 1.maj.

Inspiration, vouchere og 150.000 euro til OpenLab

29. april 2016 07:00

Målet er at hjælpe danske virksomheder, når Teknologiske Institut i Odense ved OpenLab i maj i samarbejde med tre europæiske samarbejdspartnere udbyder 64 vouchere på 400 EU-finansierede konsulenttimer. Som endda kan blive til mere

Første hold er i gang på B&R Automation Academy

29. april 2016 07:00

I denne uge startede det første hold på et kundetræningsforløb på B&R's nye akademi, som skal bruges til træning af B&R's kunder, undervisning af studerende, management netværk og andre events.

Tårnproduktion buldrer afsted hos Welcon

28. april 2016 13:24

Hos Welcon i Give er udviklingen gået stærk de sidste to år. Rigtig stærkt. Den danske leverandør af stålkonstruktioner til vindmøller har på mindre end to år udvidet medarbejderstaben fra 180 til 375 mand og mere end fordoblet produktionen af tårne til både on- og offshore vindmøller.

Ny Lego-konge vil videreføre passionen for leg og læring

28. april 2016 12:16

- For mig har Lego-koncernen altid været meget mere end en virksomhed, siger tronfølger i familievirksomhed.Se alleMedlemmernes egne nyheder