23948sdkhjf

Koordinatmåler fra VMC Italia til skanning af kompressorer

Virksomheden VMC Italia er en af de virksomheder, der i dag nyder godt af de indlysende fordele ved investering i en af markedets bedste løsning til kvalitetskontrol – en DEA Global Advantage. VMC har valgt en automatiseret løsning i en version 9.15.8 med et X-Y-Z måleområde på 900 x 1500 x 800 mm. V. Løwener er den danske repræsentant for programmet fra DEA Global koordinatmåleløsninger.
VMC har 30 års erfaring med iværksættervirksomhed og nytænkning og har igennem årene specialiseret sig inden for projekter med videreudvikling af luftkompressorer og rotationskompressorer verden over.

Mere end 30 procent af skrue-/snekkekomponenterne til stempel- og rotationskompressorer fremstillet verden over kommer fra VMC Italia.

Virksomheden blev etableret i 1980 som en beskeden forretning, der satsede på at blive teknologipartner for trykluftindustrien, altså ikke bare en leverandør af større komponenter.

Designmæssigt havde VMC fokus på styreventiler, separationsventiler og termostatiske cirkulationsventiler. Der skal være tre eller fire forskellige ventiler i en kompressor, for at den kan udføre de opgaver, den er beregnet til. Hos VMC fandt man en metode, hvor alle disse ventiler kunne integreres i et enkelt system.

Det betød, at omkostningerne til samling, fremstilling og vedligeholdelse kunne reduceres væsentligt.

Højt kvalitetsniveau

90 procent af de komponenter, som bliver brugt til fremstillingen af VMC styreventiler, bliver produceret af højt specialiserede leverandører, der overholder samme kvalitetsnormer - bl.a. ISO 9001 – som VMC selv. Den resterende del af ventilproduktionen, såvel som montage og kvalitetskontrol, bliver udført af internt VMC-personale for at sikre det højest tænkelige kvalitetsniveau.

VMC har i mange år udført måleteknisk inspektion på flere niveauer af produktionen - med konventionelle og manuelle målesystemer.

For et par år siden betød en ændring i produktionen, at det ikke længere var nok med konventionelt måleudstyr. Behovet gik nu på komplet kontrol af den samlede produktionsproces – og derfor en fuldautomatisk og højpræcisions måleteknisk løsning til inspektion af komponenterne fra VMC’s leverandører. Løsningen skulle også indeholde faciliteter til komplet dokumentation for de udførte målinger.

VMC valgte en DEA Global Advantage CMM med et X-Y-Z måleområde på 900 x 1500 x 800 mm, et Leitz LSP-X5 højhastigheds/højpræcisions skannehoved og Curve Analyzer softwarepakken fra Hexagon Metrology.

Inspektion af en skruesektion til en kompressor kræver en dybdegående analyse af profilen på et stort antal udsnit.

Der er behov for en helt utrolig kapacitet for at kunne behandle hundredvis af målepunkter 100 procent korrekt og uddrage en komplet og nøjagtig målerapport.mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094