23948sdkhjf

Pferd-sliber fra AVN Teknik uden at skade det rustfrie stål

AVN Teknik demonstrerede på METAL 2012 slibning med Pferd-skiver, der ikke opvarmede rustfrit stål nævneværdigt
Gnistrene stod til alle sider, og det spektakulære syn tiltrak mange besøgende til AVN-gruppens stand på METAL 2012, hvor en tekniker fra Pferd demonstrerede slibning med vinkelsliber på rustfrie emner.

Stor var forundringen, når tilskuererne umiddelbart efterfølgende fik lov til at mærke det rustfrie stål, der end ikke var blevet varmt. Hemmeligheden var en særlig slibeskive med Top-Size belægning fra tyske Pferd:

- Det øverste af slibeskiven er belagt med kølemiddel mellem kornene. Det er med til at køle ned, siger Svend Kristiansen fra AVN Teknik.

Men også selve kornene er med til at holde temperaturen nede:

- Her er anvendt keramiske korn, der er sintrede op af mange små korn. Det giver en skarp og aggressiv slibeskive. Når et korn skades, er det ikke hele kornet, men blot et af de små sintrede korn, der falder af og efterlader et nyt sæt skarpe kanter. Det er med til at holde temperaturen nede og giver en lang levetid på skiven, beretter Svend Kristiansen.

Netop temperaturstigning under slibning af rustfrit stål er en risiko, da varmen kan gå hen og ødelægge stålets egenskaber.

- Pferd har stor succes med disse slibeskiver og der er også fremstillet en serie til slibning i sort stål. Skiverne udmærker sig ved meget lang stand tid som følge af, at de ikke bliver varme.

Det er varmen, der typisk ødelægger skiverne, siger Svend Kristiansen. Da skiverne blot er en anelse dyrere i indkøb end standard skiver, skulle der også være god økonomi i anvende den mere avancerede løsning, oplyser AVN Teknik.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094