Jern & Maskinindustrien Metal Supply DK Metal Supply SE Metal Supply NO Food Supply DK Transport
 

Lang udsigt til nye trepartsforhandlinger

- Af Henrik Fougt

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har svært ved at se nye trepartforhandlinger i løbet af sommeren. Fagbevægelsen er ganske enkelt for splittet, mener ministeren.

- Brændt barn skyer ilden. Vi kommer ikke til at genoptage trepartsforhandlingerne, før der ligger en underskrift fra samtlige hovedbestyrelsesmedlemmer i samtlige forbund i fagbevægelsen, siger økonomi og indenrigsminister Margrethe Vestager til branchebladet Jern og Maskinindustrien.

Ved præsentationen af Rockwool Fondens Forskningsenhed nye rapport Har vi tid til velfærd, var der ellers konsensus omkring behovet for at øge arbejdstiden for derigennem at skabe den nødvendige merværdi i samfundet, der fremover skal betale for velfærden. Og med fondens rapport, blev det dokumenteret, at danskerne reelt arbejder mindre og mindre.

Vi er nu nødt til at se på andre løsninger, for faldet i arbejdstid er ikke godt for fællesskabet i Danmark, understregede Margrethe Vestager. Hun nævnte skat, overenskomster, uddannelse og bedre mulighed for børnepasning som områder, der kan sættes ind.

Direktø Jørgen Neergaard Larsen fra DA var også trist over de kuldsejlede trepartsfoprhandlinger, men understregede at det først og fremmest galdt om at gøre de danske virksomheder mere konkurrencedygtige, så de kan vinde ordrer. Det handler om generelle rammevilkår som produktivitet, lavere skat og løntilbageholdenhed understregede DA-direktøren.

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 7.271 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Rustfri stålbolte med CE mærkning

27. maj 2015 11:39
Bufab Danmark A/S

Bufab koncernens boltefabrik Bufab Bulten Stainless er certificeret af TÜV Nord iht. EN 15048 til at levere BUMAX 88 som ”structural bolt” med CE mærkning på æskerne og ”SB” stemplet i hovedet.

Køb, salg og vurdering af værk­tøjsmas­kiner

27. maj 2015 10:22
Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

HJÆÆÆÆLP - vi søger brugte maskiner

Ses vi på tirsdag?

27. maj 2015 10:42
Fyns Kran Udstyr A/S

HUSK: Det er på tirsdag vi samarbejde med spe­cial­contai­ner.dk lancerer et spændende nyt koncept. Konceptet er specielt målrettet vores kunder inden for offshore.