Jern & Maskinindustrien Metal Supply DK Metal Supply SE Metal Supply NO Food Supply DK Transport
 

Vækstforum investerer i vindklynge

Syddansk Vækstforum sætter nu 20 millioner kroner af til at få etableret en national grøn offshore vindklynge, der skal sikre, at branchen fortsat er førende på det globale marked. Penge skal bruges af virksomhederne til at danne en klynge, der kan fastholde hele Danmark i førerpositionen.

Syddansk Vækstforum er ifølge formand Carl Holst (V) sat i verden for at arbejde fortsat vækst, nye job og større eksport, og det vil klyngen hjælpe med at sikre, siger formand for Syddansk Vækstforum Carl Holst (V).

Virksomhederne i branchen har allerede bevist, at de hver for sig kan skabe resultater, der giver genlyd. I en samlet klynge kan de sikre, at hele Danmark beholder den globale førertrøje inden for et grønt offshore erhverv, forskning og innovation. De mange midler kommer til udbetaling, hvis de grønne offshore virksomheder udarbejder et koncept, der kan bære hele vejen igennem.

- Vi har at gøre med en ekstremt entreprenant branche, der lige nu klarer sig formidabelt, men de er altså oppe imod nogle enorme konkurrenter i Tyskland og England. De er større og har flere penge, så vi skal gøre tingene smartere end dem, siger Carl Holst (V) formand for Syddansk Vækstforum.

Vækstforum peger på, at virksomhederne gennem et stærkt klyngesamarbejde kan stå stærkere i det globale marked og få fordel af at samarbejde om f.eks. nye teknologiske løsninger, markedsføring og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft. Den ide bakker et meget enigt vækstforum op om, og det stillede enstemmigt de 20 millioner kroner til rådighed.

- Nu siger vi til virksomhederne i branchen, at de skal se at få skabt en stærk klynge, og jeg glæder jeg mig til at se resultatet, for jeg har store forventninger, siger Jens Oddershede, rektor for SDU og medlem af formandskabet for Syddansk Vækstforum.mola

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 7.278 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Palleark i plast - Dipack®

3. september 2015 00:00
Olitec Packaging Solutions A/S

Dipack® palleark fra Olitec Packaging er en ideel måde at beskytte dit produkt mod vand, olie og støv. Et stærkt alternativ til palleark i pap eller karton.

Kom og møde os

2. september 2015 14:37
Ingemann Maskinfabrik A/S

Vi tilbyder: Prototyper R&D Ingeniørsupport Pro­duktop­time­ring Bearbejdning og montage Logistik Supply Chain Management Udvikling Kva­litets­kontrol

Homatic Engineering udbygger forretningen

2. september 2015 15:08
Homatic Engineering A/S

Erfaring, bredde og fleksibilitet er nøgleordene, når Homatic tilføjer to komplimentære for­retning­sområ­der til porteføljen af ydelser