Jern & Maskinindustrien Metal Supply DK Metal Supply SE Metal Supply NO Food Supply DK Transport
 

DF: Erhvervskanon er ren beskæftigelsesterapi

- Af Lotte Brochmann

Handels- og investeringsministeriet er dybest set overflødigt, mener gruppeformand

Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl er ikke begejstret for handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhrs forslag om en såkaldt "erhvervskanon", der skal kortlægge danske erhvervsvirksomheder. Han betegner forslaget som "beskæftigelsesterapi" og som et bevis på, at ministeriet dybest set er overflødigt.

- Dansk erhvervsliv er kendetegnet af en stor mangfoldighed og af et miks af store, mellemstore og små virksomheder, der hver især blot er interesserede i at have så gode rammevilkår som muligt. Det er ikke en regerings opgave at detailregulere erhvervslivet, men derimod at sørge for, at virksomhederne kan overleve og afsætte deres produkter, siger Kristian Thulesen Dahl.

Ren symbolpolitik

Efter hans opfattelse har regeringen netop fejlet på dette punkt. Blandt andet ved at indføre nye afgifter såsom NOx-afgiften og en afgift på sukker, som, når den er implementeret vil koste flere tusinde arbejdspladser. Samtidig påpeger han det forkerte i, at regeringen ensidigt har valgt at have "grøn vækst" som målsætning.

- Regeringens erhvervspolitik er ren symbolpolitik. På forhånd har man udnævnt de virksomheder på det grønne område som vinder, mens landbruget forfølges med randzoner og udskriges som tabere. Det viser, at regeringen er ude af takt med virkeligheden. Det bedste, regeringen kan gøre for erhvervslivet, er at afholde sig fra at opfinde fremtidens erhvervseventyrer, men overlade det til de enkelte brancher, siger Kristian Thulesen Dahl.

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 7.280 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Dansk industris lønstigning halter efter udlandet

3. september 2015 09:10

De danske lønninger i industrien er steget en smule, men lønstigningerne ligger stadig på et moderat niveau, som er lavere end lønstigningerne i udlandet.

Midtjylland har Danmarks bedste erhvervsklima

3. september 2015 09:15

Fem midtjyske kommune indtager de første fem pladser i DI’s landsdækkende undersøgelse, og det er fordi virksomheder og kommuner har et unikt samarbejde i et område, hvor intet kommer af sig selv.

Tre ud af fire elever leder forgæves efter praktikplads

2. september 2015 10:38

Arbejdskraft: Elever søger aktivt efter praktikpladser, men løber panden mod en mur. Knap 70 procent har inden for den seneste måned forgæves henvendt sig til en virksomhed, viser nye tal fra Undervisningsministeriet.Se alleMedlemmernes egne nyheder

Rullerotator fra Logitrans løfter og vender ruller på op til 500 kg!

3. september 2015 10:11
Logitrans A/S

Tunge ruller ingen hindring!

Du kan ikke få det hele!

3. september 2015 09:35
Profilpartners ApS

Der er atter gang i jobomsætningen. Ikke siden før finanskrisen har så mange mennesker skiftet job, og det øger efterspørgslen på effektiv og præcis rekruttering og headhunting.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

3. september 2015 09:39
Gaspoint Nordic A/S

Prisen på naturgas til levering 3.september er: 19,609 EUR/MWh svarende til 1,779 DKK/Nm3