Jern & Maskinindustrien Metal Supply DK Metal Supply SE Metal Supply NO Food Supply DK Transport
 

Send til en kollega

Nyt EU-patent kan blive kostbart for virksomheder

Det kommende fælles EU-patent kan gå hen og blive en tung økonomisk byrde for danske virksomheder, selv om motivet er at gøre det lettere og billigere at patentere. Men billigere patenter betyder flere patenter og samtidig, at de pågældende patenter kommer til at gælde i langt flere lande.

Med de nye regler vil danske virksomheder komme til at agere i et markant større minefelt af rettigheder, når de skal markedsføre nye produkter i EU.

Jesper Mark Wenzel, der er leder af patentafdelingen i Patrade A/S, medgiver, at det bliver nemmere og billigere at få et patent i EU. Men han påpeger, at det jo gælder for alle, således at både amerikanske, asiatiske og europæiske virksomheder vil få udstedt mange flere patenter i EU end hidtil. Hvor man i dag aktivt tilvælger et antal lande, vil man med det nye EU-patent per automatik få patent i 25 EU-lande på én gang. Det kommer til at betyde en markant stigning i antallet af patenter i hvert land. I 2011 blev der udstedt over 45.000 europæiske patenter, hvoraf kun ca. 6000 blev ført ind i Danmark. Med det nye EU-patent ville der have været 45.000 i Danmark - altså næsten 7,5 gange flere.

- Når danske virksomheder fremover skal markedsføre et nyt produkt, vil det således kræve et øget fokus på at få undersøgt, hvilke rettigheder der i forvejen er på det pågældende marked. Den slags undersøgelser koster penge at gennemføre, ligesom de forhindringer man støder på som virksomhed kan gøre det vanskeligt at komme på markedet med et nyt produkt, siger Jesper Mark Wenzel.

Han vurderer, at det kommende EU-patent og det stigende antal patenter vil betyde langt flere konflikter mellem virksomheder og i yderste konsekvens flere krænkelsessager, som skal føres ved en kommende EU-patentdomstol.mola

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 7.460 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

CC4 Produkter AS kåret som årets Gazelle virksomhed i Norge

30. november 2015 07:38
Global Supplier ApS

Med en omsætningsvækst i årene 2011-2014 på 930 %, satte CC4 Produkter AS sine tydelige spor på den skandinaviske arena for vej­sikrings­mate­riel. En st ...

Opdateret Cur­veSe­lect-værk­tøj letter optimering af mo­torbes­kyttel­ses valg

30. november 2015 00:00
Eaton

Eaton integrerer og opdaterer nu karakteristika for sine ”IE3-parate” mo­torbes­kyttel­seskom­ponen­ter i sit gratis CurveSelect soft­ware-­værktøj.

Nyt dist­ribu­tions­center sikrer dag til dag-levering i industrien

30. november 2015 07:29
Brammer A/S

Med den nylige indvielse af et stort dist­ribu­tions­center i Göteborg kan Brammer A/S levere sit enorme sortiment til industrien fra dag til dag. Centret blev indviet foran et stort opbud af kunder.

Lenzes julekalender online den 1. december

30. november 2015 00:00
Lenze A/S

Igen i år har vi en online julekalender, hvor du kan vinde mange præmier. Den aminerede "julemaskine" præsenterer dagligt nye temaer inden for Lenzes verden.

Ny industrihal til KloAgger A/S

27. november 2015 10:52
Dansk Halbyggeri A/S

Dansk Halbyggeri A/S har netop opført en ny industrihal med attraktive faciliteter for KloAgger A/S.

Ny hjerne i ALLE frek­vensom­forme­re fra NORD

27. november 2015 13:56
Nord Gear Danmark A/S

Fra den 1. Oktober 2015 har alle NORD frek­vensom­forme­re markant forbedret ydeevne, både decentrale og centrale, har fået ny processor og firmware.

27. november 2015
26. november 2015