Jern & Maskinindustrien Metal Supply DK Metal Supply SE Metal Supply NO Food Supply DK Transport
 

Rød Aalborg og Gammel Dansk bliver norsk

- Af Ritzau

De franske ejere af Pernod sælger danske spritfabrikker til norske Arcus. De laver også brændevin.

Rød Aalborg får nu igen nye ejere. Denne gang er det nordmændene i Arcus-Gruppen, der overtager den danske brændevin og Gammel Dansk, så spritfabrikkerne er næsten kommet hjem igen.

For efter Danisco solgte De Danske Spritfabrikker for 12 år siden, har både dansk snaps og bitter haft en omtumlet tilværelse.

Først var det den svenske stat, der overtog spritfabrikkerne, så kom franskmændene i Pernod Ricard - og nu er det så nordmændene, der ejer de danske spritikoner.

Arcus er i Danmark kendt for Linie Aquavit. Og når nu Aalborg, Brøndum og Gammel Dansk føjes til på hylderne, er det et skridt i planen om at styrke positionen af nordisk brændevin på det globale markedet.

- Vi ser et stort potentiale i at forædle det ikoniske mærke Gammel Dansk på det globale marked. Og med vores internationale distribution vil vi gøre både Aalborg og Gammel Dansk endnu mere attraktive uden for Danmark, siger Arcus-direktør Otto Drakenberg.

Arcus-Gruppen har betalt 771 millioner kroner for varemærkerne og produktionsanlægget i Aalborg. Købet skal nu godkendes af konkurrencemyndighederne.

Det norske selskab producerer, sælger og distribuerer vin og brændevin i Norden. Arcus er repræsenteret i alle de nordiske lande.

Arcus-Gruppen satser på tre forretningsområder: Brændevin, vin og distribution. Selskabet har 470 ansatte og en omsætning på omkring to milliarder kroner.

/ritzau/

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 7.266 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Blankstålproducent opruster i Norden

4. maj 2015 12:31

Steeltec samler aktiviteterne fra det danske firma Schmolz + Bickenbach og svenske Boxholm Stål samt koncernens egne blankstålvirksomheder i Tyskland i én forretningsenhed. Produktionen koncentreres i Sverige, mens Nørresundby udbygges som lager- og servicelokation.

Vindmølle-testcenter skal sikre dansk førerposition

4. maj 2015 09:09

Lorcs testcenter for vindmøller på Lindø udvides for 120 mio. kr., så der nu i alt er investeret 300 mio. kr.

Jagten på industriteknikere er sat ind

4. maj 2015 10:00

Arbejdskraft: København melder sig nu i ind i kampen for at få flere unge til at blive industriteknikere. Den 19. maj blæses der på et stormøde på Københavns Tekniske Skole gang i det Supportteam, der skal bakke uddannelsen op.Se alleMedlemmernes egne nyheder

Få it-­forand­ringspro­jekter til at lykkes!

4. maj 2015 10:47
It-vest – samarbejdende universiteter

For at et it-­forand­ringspro­jekt skal lykkes, er det nødvendigt at have fokus på ikke bare det tekniske og det for­retnings­mæssi­ge, men også på den menneskelige side af projektet.

Vi vil være jeres pumpeleverandør nr. 1

4. maj 2015 10:22
TAON Aps, Hydraulik Løsninger og Komponenter

TAON Hydraulik Komponenter ApS udvider sortimentet med endnu flere stempelpumper og vingepumper, så vi nu er endnu bedre til at levere erstatningspump ...

Gad du være din egen kollega?

4. maj 2015 10:37
CRECEA A/S

CRECEA giver 3 gode råd til, hvordan du kan arbejde med at være en god kollega

4. maj 2015
3. maj 2015
2. maj 2015
1. maj 2015
30. april 2015