23948sdkhjf

Konkurs i datterselskab koster Jorgensen millioner

Maskinproducenten havde i 2013/2014 stor stigning i indtjeningen, men datterselskaber kostede 35 millioner.
Odense-virksomheden Jorgensen Engineering, der laver maskiner til ikke mindst fødevareindustrien, kom ud af det seneste regnskabsår med en tredobling af resultatet før skat - et plus på 18,4 mio. kr. mod 6,1 mio. kr. året forinden.

Tallet er dog før tab på datterselskaber, og hvad det angår ser regnskabet særdeles trist ud for Jorgensen. Alt i alt fik koncernen således i 2013/2014 et minus på over 17 mio. kr. Det skyldes ikke mindst store problemer i datterselskabet Brüel International i Hjørring, som kostede Jorgensen ialt godt 30 mio. kr., og som efter regnskabsårets afslutning førte til, at Brüel blev erklæret konkurs .

Datterselskabet Tripax Engineering i Australien bidrog til koncernregnskabet med et minus på 4,2 mio. kr. Det er nu også lukket.

Højeste ordrebeholdning nogensinde
Ser man igen bort fra datterselskaberne, er der dog på flere fronter glæde hos Jorgensen Engineering. Omsætningen steg i 2013/2014 med 34 procent til 146 mio. kr., og ifølge bemærkningerne til regnskabet har efterspørgslen på firmaets produkter været høj i hele regnskabsåret. Dette er fortsat ind i indeværende regnskabsår.

- Selskabet har således ved regnskabsårets afslutning den højeste ordrebeholdning i selskabets historie, konstaterer ledelsen i sin beretning.

Om konkursen i Brüel nævner ledelsen, at datterselskabet blandt andet blev trukket ned af en stor ordre. Ordren var den største i Brüels historie, og den udviklede sig meget uheldigt med over 18 måneders forsinkelse og meget betydelige ekstraomkostninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079