23948sdkhjf

Døtre skal løfte logitrans

Logitrans i Ribe har gennemført et lempeligt generationsskifte over de sidste 10 år. Til maj fratræder far, og to døtre overtager styringen.
FAKTA: Logitrans har over de sidste godt 10 år gennemført et glidende generationsskifte fra far til to døtre.

De to døtre kom ind i firmaet i begyndelsen af 00’erne, startede som menige medarbejdere, og fik efterhånden ledende stillinger.
Til maj fratræder Erling Pedersen, 67 år, som direktør, men han stopper ikke i firmaet. Så overtager Gitte Kirkegaard Berg, 40 år, posten som adm. direktør. Søsteren Dorte Pedersen, 41 år, fortsætter som produktionsdirektør.

- Det har ikke været så svært at fordele opgaverne, for jeg har altid været interesseret i salg, og Dorte har været mest interesseret i produktion, siger Gitte Kirkegaard Berg.

Aktier overført løbende
Tilsvarende har der været et glidende forløb med at overføre aktiebeholdningen i firmaet. Erling Pedersen har over de sidste næsten 15 år overført aktiebeholdningen i firmaet gradvist til de to døtre, som arbejder i firmaet. Desuden er der blevet en mindre aktiepost til den tredje søster, som ikke arbejder i firmaet.

- Min far har ment, at det er vigtigt, at de, der arbejder i virksomheden, også har aktiemajoriteten, siger Gitte Kirkegaard Berg.
Erling Pedersen er glad for, at han kan fortsætte i firmaet og dyrke sin store interesse, nemlig produktudvikling.

- Det er alle tiders for mig at kunne trappe lige så stille og roligt ned, og at jeg får lov at lave noget af det, som jeg brænder for. Det havde været sværere at få lov til, hvis firmaet skulle sælges, og der kom en ekstern direktør,” siger Erling Pedersen.

Gitte Kirkegaard Berg ser ikke frem til den dag hendes far stopper helt i firmaet. Han har gennem alle årene været den drivende kraft i produktudviklingen.
- Produktudviklingen bliver den største udfordring for os, når han stopper, siger hun.

På bestyrelsessiden har Logitrans igennem flere år haft flere eksterne medlemmer, og det fortsætter virksomheden med.

- Vi vil gerne udfordres på, om vi nu gør tingene rigtigt. Det gør man bedst ved at have nogle udefra i bestyrelsen, siger Gitte Kirkegaard Berg.

Logitrans producerer palleløftere, højtløftere, rotatorer og andet udstyr til intern transport. Firmaet har omkring 70 ansatte i Danmark, knap 10 sælgere i Europa og USA samt 40 medarbejdere på firmaets fabrik i Kina.
Virksomheden har hovedkvarter i Farup, få kilometer nord for Ribe.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125