23948sdkhjf

Solidt overskud hos Desmi

Den nordjyske pumpeproducent kom ud af 2014 med stigende omsætning og ordrebeholdning.
2015 endte med et resultat efter skat på 46,3 mio. kr. baseret og en omsætning på 908 mio. kr. hos Desmi. Sammenlignet med 2013 er omsætningen øget med 13 procent, ligesom både driftsresultat og overskud er steget.

Resultatet overstiger budgettet for 2014 og betragtes som tilfredsstillende. Det oplyser Desmi i en pressemeddelelse

Det fremgår endvidere af Desmis årsregnskab, at ordrebeholdningen på de primære forretningssegmenter ultimo 2014 udgjorde 436,3 mio. kr., hvilket er 49,1 mio. kr. mere end ved begyndelsen af året.

I koncernens contracting-aktivitet er der en ordrebeholdning på 45,4 mio. kr., og koncernens samlede ordrebeholdning udgjorde dermed 481,7 mio. kr. ultimo 2014, hvilket virksomhedens ledelse betegner som tilfredsstillende.

- 2014 har været et spændende år, hvor vi har set en god udvikling i vores afsætning - en udvikling der vurderes at ligge over markedet, hvilket vidner om, at der vindes markedsandele, udtaler selskabets administrerende direktør Henrik Sørensen, og fortsætter:

- Den positive udvikling er bredt funderet, men vi venter dog stadig på et egentligt gennembrud inden for ballastvandssystemer, idet den længe ventede ratificering af IMO-konventionen endnu ikke har fundet sted. Der mangler i dag ratificering fra ca. 2,5 procent af de krævede 35 procent af verdenstonnagen, inden konventionen træder i kraft, og vi har en forventning om, at disse sidste procenter falder på plads i 2015.

- På baggrund af den gode ordrebeholdning og de initiativer og planer, der er gennemført eller ligger på ”tegnebrættet”, tror vi på fortsat vækst og gode resultater i 2015, slutter Henrik Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11