23948sdkhjf

Jernstøberi opgraderes for millioner

Siden salget af Dania til amerikanske MAT Holding i 2012 har Dania været igennem en større omstrukturering. Den skal nu suppleres med omfattende investeringer.
Danias maskinfabrik blev i 2013 flyttet til Polen, hvor der sidenhen er investeret i otte nye bearbejdningscentre samt nye processer som termisk afgratning, honing og flere vaskelinjer. Medarbejderantallet er vokset fra 45 til i dag foreløbigt 99 medarbejdere.

- Flytningen og opgraderingen af vore bearbejdningsfaciliteter er nu velgennemført, og vi har fået reduceret omkostningerne, så vi bedre kan tilbyde bearbejdet støbegods i høj kvalitet og til mere konkurrencedygtige priser, udtaler administrerende direktør Per Thy Sørensen.

- Det betyder, at vi nu kan fokusere mere på støberiet i Aars, hvor vi i 2015 starter et større investeringsprogram. Langt den overvejende del af de budgetterede investeringer for 2015 på 22 mio. kr. er dedikeret til støberiet i Aars, forklarer Per Thy Sørensen.

- Vi investerer både for at kunne lave støbegods med endnu højere krav til kompleksitet, samt i udstyr der giver os højere produktivitet, fortsætter han.

Ser positivt på fremtiden
I slutningen af 2014 blev en støbelinje forsynet med robot til ilægning af filtre, og i starten af 2015 blev en ny lagerhal på 560 kvadratmeter taget i brug.

I støberiets afdeling for kernefremstilling vil der ske gennemgribende ændringer. I sommeren 2015 leveres tre nye maskiner til kernefremstilling, og de vil i praksis erstatte alle gamle maskiner, som trækkes ud af produktionen. Samtidig planlægges en ny og mere effektiv indretning.

Helt ny teknologi i form af en 3D-skanner er planlagt til hurtigere og mere effektiv måling af tredimensionale geometrier. Udstyret giver helt nye muligheder i modelafdelingen til analyse og tilrettelæggelse af støbeprocesser. Herudover forventer Dania besparelser i opmålinger af komplicerede geometrier som dokumentation til kunder.

Forsøgs- og udviklingsaktiviteter gennem de seneste tre år med henblik på at undgå varmebehandling af emner i nodulært støbejern giver nu de tilsigtede resultater, og i den forbindelse vil alle støbelinjer blive forsynet med udstyr, som muliggør den rette podning af støbejernet.

- Vore nye amerikanske ejere står hundrede procent bag os og har godkendt vore strategi- og investeringsplaner. Markedet har været meget svingende de senere år, og det sidste halve år sløjt på grund af manglende investeringer i den europæiske landbrugssektor udløst af Ukraine–Rusland krisen. Alligevel ser vi positivt på vores forretning på den længere bane med den gennemførte restrukturering og de nye forbedringer i Aars, slutter Per Thy Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218