23948sdkhjf

Hoyer-motorer til verdens største skib

Hoyer Motors har leveret motorer til hydraulikken på verdens største skib, der netop er ankommet til Rotterdam.
382 meter lang og 124 meter bredt. Pioneering Spirit er verdens største skib og består af to massive skibe samlet på midten af skibets kæmpemæssige løftemekanisme. Skibet er designet til at udføre løft og transport af hele offshore-platforme på åbent hav.

Hoyer har leveret 34 motorer til skibet, heriblandt otte 500 kW motorer til skibets Center Hydraulic Power Unit. Den styrer blandt andet hydraulikken i skibets main power unit, leak oil pumps og boost pumps.

– Hoyer Motors var allerede i kontakt med samarbejdspartnere omkring byggeriet af skibet i 2009, da designet til byggeriet blev udviklet. Det var blandt andet derfor, at Hoyer samme år åbnede et afdelingskontor i Holland for at kunne samarbejde endnu tættere med de lokale kunder, forklarer country manager Maarten de Beun fra Hoyer Motors i Holland, og fortsætter:

– Det har siden båret frugt, og tilbage i 2011 modtog vi ordren om at levere 34 motorer til skibet. Alle motorerne er testet og klassificeret af det uvildige Lloyds Register of Shipping, der sikrer, at motorerne lever op til strenge, internationale krav.

Pioneering Spirit kan løfte og fragte hele platforme eller overdele, og skibet er i stand til at installere dem i én del. Skibets imponerende løftemekanisme kan udføre løft på op til 48.000 tons – svarende til 80 fuldt lastede Airbus A380 passagerfly. Det gør det væsentligt mindre farligt at fragte og installere platformene til søs, da løftemekanikkens avancerede hydraulik kompenserer for havets vuggen og holder platformen lige under hele processen. Hydraulikken gør det muligt at udføre løft uden forhåndsviden om en platforms vægt eller tyngdepunkt og gør, at skibet kan udføre løft selv i ringe vejrforhold.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267