23948sdkhjf

Krav til robot-præcision varierer

Mange arbejdsgange kræver ikke 100 procent præcision fra en robotløsning. De varierende krav vil presse prisen på robotter ned.
Den billigste svejserobot på det danske marked lige nu koster ca. 300.000 kr. – et beløb, som er en showstopper for mange mindre virksomheder.

Men ifølge professor Ole Madsen er der allerede løsninger på markedet, som går på kompromis med kvaliteten af komponenterne i robotten, og det vil skubbe til et prisfald.

- Baxter er et eksempel på en robot, man kan få nu for omkring 150.000 kr. Den er designet til at løse en bred vifte af opgaver, men har ikke samme præcision, som de dyrere og mere avancerede robotter. Jeg forudser, at markedet for robotter, hvor der er sparet på komponenterne, bliver en stor åbning for de mindre virksomheder. Det er nemlig langt fra sikkert, at man behøves stor præcision, og dermed dyre komponenter, siger Ole Madsen.

Han påpeger, at mange arbejdsgange ikke kræver 100 procent nøjagtighed:

- Mennesket selv er jo heller ikke helt nøjagtigt. Derfor kan man sagtens tænke i at gå på kompromis med kvaliteten. Det kan så være, det giver nogle udfordringer ude i hjørnerne, men dem kan man justere sig ud af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251