23948sdkhjf

Spot på 'industri 4.0' i Hannover

I år er hovedtemaet på Hannover-messen den integrerede industri, når verdens største industrimesse løber af stablen i april.
Hannover Messe

The Connected Enterprise, Industri 4.0, Internet of Things og meget andet har for tiden medvind som noget af det mest hypede i fremstillingsindustrien. Det gør sig også gældende på Hannover Messe, der bliver afholdt fra 13.-17. april på det store messeområde i den nordtyske by.

The Integrated Industry bliver i år hovedtemaet for messen. Budskabet bag hovedtemaet ”Integrated Industry – Join the Network” er, at de centrale udfordringer i det fjerde industrielle revolution kun kan beherskes gennem kollektivt arbejde i netværk, skriver Hannover Messe på sin hjemmeside. De centrale udfordringer er blandt andet at opnå universelle standarder for maskine-til-maskine-kommunikation, vedligeholdelse datasikkerhed og finde nye forretningsmodeller.

At Industri 4.0 fylder meget i Tyskland fremgår af en undersøgelse lavet af revisionsfirmaet PwC.

Her har 235 tyske industrivirksomheder tilkendegivet, at de vil bruge 40 millioner euro (cirka 300 millioner kroner) på industri 4.0-applikationer frem mod 2020. Om året.

Samtidig vil 80 pct. af virksomhederne digitalisere deres forsyningskæde, mens 50 pct. af virksomhederne anser industri 4.0 for essentielt for den tyske økonomi.

Teknologien, der er så vigtigt, kan altså opleves på dette års Hannover Messe.

”Industri 4.0 involverer intet mindre end det globale produktionssprog. Det bør komme fra Tyskland,” lyder det fra Dietmar Goericke i følge Hannover Messes hjemmeside.

Han er direktør for Industrie 4.0 Forum under VDMA, der er en af europas største industrielle foreninger i Europa og repræsenterer over 3.100 medlemsvirksomheder i maskinindustrien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078