23948sdkhjf

Velfærdsteknologi får lettere vej til kommunale aftaler

Virksomheder skal lettere kunne udvikle og sælge deres velfærdsteknologiske produkter i Danmark. Ny boger viser vej.
Dose System, som har udviklet DoseCan, en boks der fungerer som et digitalt medicinskab. Med lyd og lys minder den borgeren om at tage sin medicin.

For en kommune er der en årlig besparelse på 10.000–20.000 kr. pr DoseCan-enhed. Det har 11 kommuner fået øjnene op for, og firmaet er nu på jagt efter sin første medarbejder, der skal tage sig af salg i ind- og udland. Det skriver Berlingske Business.

Trods potentialet, virksomheder som Dose System har, og bevingede ord om velfærdsteknologiens betydning i fremtiden, er vejen fra ide til succes lang. Ikke mindst på grund af de kommunale systemers opbygning.

Hjælp til private-offentligt samarbejde
- Vores erfaring er, at vækst via det kommunale marked kræver god forberedelse og tålmodighed, men lykkes det at få åbnet de rigtige døre med det rigtige produkt eller udviklingsprojekter, er chancerne for at få succes både i Danmark og på eksportmarkedet betydelige, siger projektchef ved Væksthus Hovedstadsregionen, Gunhild Sander Garsdal, til Berlingske.

Hun fremhæver potentialet for mindre virksomheder i at sælge partier, der ligger under grænsen for offentlige udbud på 500.000 kr. I sig selv giver det penge i kassen, og når produktet er i brug og testet i flere kommuner, er der lettere adgang til salg af større partier.

For at hjælpe flere velfærdsteknologiske virksomheder på vej har Væksthus Hovedstadsregionen udarbejdet en ny håndbog. Den beskriver, hvordan virksomheder og kommuner kan samarbejde om udvikling, implementering og salg af velfærdsteknologi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11