23948sdkhjf

Behersket optimisme hos stålgrossister

Stålgrossisterne i den danske industrisektor ser i øjeblikket med behersket optimisme på fremtiden. Stålmængderne stiger, men priserne følger dog ikke med.
- Vi ser med en behersket optimisme på fremtiden. De seneste to-tre år har der været positive forventninger, men der er ikke rigtigt kommet gang i markedet. Men vi tror og håber, at det bliver det denne gang.

Ordene kommer fra Morten Trolle, der er administrerende direktør i Lemvigh-Müller. Han forklarer, at det daglige salg vokser:

- Vores salg til industrien er inde i en positiv udvikling. Det er ikke kæmpe vækstrater, vi taler om, men markedet bliver langsomt større, og vi ser, væksten stiger med omkring 2 til 5 procent om måneden i forhold forhold til sidste år.

Lave stålpriser
Samme melding kommer fra Lars Ole Jensen, der er produktchef i Dj Supply. Det er et medlemsejet kædesamarbejde, der har en strategisk indkøbsfunktion for medlemsvirksomhederne.

- Der er en svagt stigende vækst i tonnagen, og der er en positiv fornemmelse. Men det er ikke sådan, at folk render rundt med hænderne over hovedet, siger han.

Der er seks stålgrossister i samarbejdet, mens der er 59 grossister i alt, der også sælger VVS og værktøj.

Men det er ikke blevet nemmere at spinde guld på stål.

- Stålprisen befinder sig på et lavt niveau i hele verden, så det er ikke nemt at tjene penge på, siger Lars Ole Jensen, der bakkes op af Morten Trolle:

- Mens tonnagen er stigende, er indtjeningen det ikke, fordi stålpriserne ikke er specielt høje.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078