23948sdkhjf

Det sker: Industrirobotter og sikkerhed

Arbejdstilsynet og Maskinsikkerhed ApS afholder fælles seminar om industrirobotter og sikkerhed.
Arbejdstilsynet ønsker at informere bredt om, hvilke sikkerhedskrav der stilles til indretning af industrirobotter, og Maskinsikkerhed ApS om løsningsmodeller til sikringsløsninger både for fabrikanter og brugere af robotter. Maskinsikkerhed ApS inviterer derfor til et gratis eftermiddagsseminar i henholdsvis Vejle og Ballerup.

Ifølge arrangørerne findes der flere og flere sikkerhedsfejl på nye robotanlæg, selvom sikkerhedskravene burde være velkendte. Fabrikanter af robotanlæg siger, at der er meget hård priskonkurrence, og man jævnligt taber ordrer til fabrikanter der ikke helt opfylder sikkerhedskravene. Det efterlader brugerne med et CE-mærket robotanlæg, der ikke er sikret tilstrækkeligt og dermed ikke burde være CE-mærket.

Der er andre tilfælde, hvor selve robotanlægget er bygget efter reglerne, men når robotten bygges ind i en samlet proceslinje, laves der sikkerhedsfejl enten af fabrikanten af robotanlægget eller af brugeren – og ofte i fællesskab – fordi man havde glemt at tage højde for sikkerheden.

Maskinsikkerhed ApS inviterer maskinfabrikanter og produktionsvirksomheder til et gratis eftermiddagsseminar med Arbejdstilsynet om "Industrirobotter og sikkerhed". Møderne holdes den 7. maj i Vejle og den 11. maj i Ballerup, begge dage 12.30-16.00.

Målet med seminaret er, at både fabrikanter, leverandører og brugere skal kende Arbejdstilsynets krav, og vide hvordan de kan opfylde kravene i både eksisterende robotanlæg og i de nye.

I løbet af eftermiddagen får man en gennemgang af regler for indretning af eksisterende og nye robotanlæg, med og uden hegn, og Arbejdstilsynets håndtering af regler og eventuelle overtrædelser. Der gennemgås løsninger til fabrikanter på de gængse fejl og mangler, og en plan for hvordan en brugervirksomhed kan lave sin kontrol af eksisterende og nye anlæg. Sidst men ikke mindst gives en plan for at lave de lovpligtige eftersyn af industrirobotter.

Tilmelding og yderligere oplysninger på http://www.maskinsikkerhed.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078