23948sdkhjf

Jagten på industriteknikere er sat ind

København melder sig nu i ind i kampen for at få flere unge til at blive industriteknikere. Den 19. maj blæses der på et stormøde på Københavns Tekniske Skole gang i det Supportteam, der skal bakke uddannelsen op.
Den 19. maj skal der etableres et Supportteam omkring industriteknikeruddannelsen på KTS, Københavns Tekniske Skole. Planen er, at teamet skal bestå af private virksomheder, der vil støtte op om at få flere unge ind på industritekniker-uddannelsen.

Industritekniker-uddannelsen har afløst maskinarbejder-uddannelsen, men der uddannes i øjeblikket for få hoveder og hænder til at opfylde behovet ude ved maskinerne i en industrisektor, der tegner sig for næsten halvdelen af Danmarks eksport.

Derfor frygter branchen og skolerne også, at det nuværende momentum i den metalbearbejdende industri tabes. I oplægget til stormødet lægges der ikke fingre imellem.

- Hjemtagningen af produktion til Danmark giver nye og tiltrængte arbejdspladser. Det gælder også inden for metalindustrien – desværre er det næsten umuligt at få stillingerne besat med kvalificeret arbejdskraft. I Danmark uddannes der årligt 40-60 værktøjsmagere – behovet er omkring det dobbelte. Der er omkring 900 industriteknikere (maskinarbejdere), som forlader arbejdsmarkedet om året – der uddannes blot 300-350, lyder det i invitationen til mødet.

Supportteam i Vejle
Når Supportteam København kommer op at stå, sker det i forlængelse af det Supportteam, der allerede er skabt omkring Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

Her har teamet ligeledes som målsætning at skabe flere industriteknikere gennem flere lærepladser, bedre image til faget, åbne huse på virksomhederne, bedre udstyr på erhvervsskolerne og politisk pres.

Dommedagsprofeti
Baggrunden for teamet i Vejle er det samme som i København. I hovedstaden bliver der ligefrem vinket farvel til en dommedagsprofeti.

- Dommedagsprofetierne om, at al produktion flytter til Kina holder ikke. Flere og flere virksomheder henter arbejdet tilbage til Danmark – det har vist sig, at industrisamfundet godt kan fungere side om side med videns- og informationssamfundet, står der i oplægget til mødet.

Og der bygges i indbydelsen til mødet 19. maj bro til det politiske niveau.

- Politikerne har også fået øjnene op for den akutte mangel på faglært arbejdskraft, og der er meget rigtigt i Erhvervsskolereformen, som indeholder et fagligt løft af uddannelsesområdet blandt andet adgangskrav og et teknisk løft, da flere skoler kan/skal tilbyde et Elitespor med mere avanceret CNC involvering, står der i indbydelsen.

Artiklen er en del af temaet Arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095