23948sdkhjf

Rekordstor telekommunikationsopgave til Semco

Dong Energy sender opgave til 100 mio. kr. til ingeniørfirmaet Semco Maritime.
Etableringen af en ny telekommunikations-infrastruktur i Nordsøen bliver lagt i hænderne på danske Semco Maritime. Og det er vel at mærke firmaets største enkelt telekommunikationsordre nogensinde på offshore vind-området.

Dong Energy har valgt ingeniørfirmaet som vinder af den op til 100 mio. kr. store opgave efter en udbudsproces med adskillige prækvalificerede firmaer.

- Vi er stolte over, at Dong Energy igen har valgt Semco Maritime. Denne gang omkring fire vindmølleparker i den britiske sektor af Nordsøen. Siden vores første succesfulde erfaringer med at levere telekommunikationsløsninger til offshore vindindustrien i 2011 - London Array, Fase 1 – har vi færdiggjort en lang række projekter for Dong Energy og andre store operatører i England, Tyskland, Belgien og Danmark, udtaler senior vice president Henrik Lunde, Semco Maritime.

Komponenter fra kendte leverandører
Opgaven falder under Semco Maritimes Product & Technology-division. Firmaet har nu ansvaret helt fra indkøb af komponenter til den endelige idriftsættelse og efterfølgende service:

- Vi køber hardware hos underleverandører. Så laver vi selv design og tegninger på, hvor elementerne skal sidde og installeres, samt hvordan det hele kommer til at arbejde sammen i en samlet pakke. Det er vores ansvar at lave denne integration og samlet test med mere, forklarer Henrik Lunde.

Komponenterne kommer fra store, kendte leverandører som Alcatel-Lucent, Cisco på netærksløsningen, mens det vigtigste komponent - Tetra-systemet - kommer fra en fransk underleverandør, forklarer Henrik Lunde.

Projektet går i gang nu og er tidsmæssigt fordelt på de fire offshore vindmølleparker, som skal etableres. De to første skal laves i 2015. Den tredje bliver startet i 2015 og strækker sig ind i 2016, mens den sidste bliver startet op i 2016 og strækker sig ind i 2017.

Ordren indeholder:
Ordren omfatter opbygning af inter-field og offshore-til-onshore kommunikationsnetværk for op til fire Dong Energy-drevne vindmølleparker i Nordsøen. Projektet omfatter SemTetra, VHF radiokommunikationssystemer, datanetværk, PABX, telefonsystemer, Line of Sight-systemer og automatiske identifikationssystemer til sikkerhed. Den dækker også installation af Semco Maritimes patenterede SemTetra Air repeater-løsninger, der giver servicepersonale mulighed for at kommunikere inde fra en vindmølle.

Arbejdet omfatter design, indkøb, produktion, in-house tests, pakning og forsendelse samt installation, idriftsættelse, endelig on- og offshore test samt efter-salg service, når telekommunikationsløsningerne er installeret offshore. Telekommunikationsinfrastrukturen lever op til kommunikations- og sikkerhedskrav for service- og vedligeholdelsespersonale, der arbejder i det barske offshore-miljø.

Opgaven kan løbe op i samlet 100 mio. kr. afhængigt af, hvornår Dong Energy vælger af udrulle aftalens forskellige elementer.

Artiklen er en del af temaet Offshore.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125