23948sdkhjf

Odense investerer i robotterne

Ny robotklynge. Odense Robotics samler Odenses robot-virksomheder for at udvikle robotmiljøet, løse fælles udfordringer og markedsføre styrkepositionerne.
I og omkring Odense ligger over 60 robotvirksomheder med op imod 1.800 medarbejdere, og SDU har et robotinstitut i stadig udvikling.

Det er ensbetydende med ekspertise og en styrkeposition, som kommunen nu investerer i at få maksimal effekt ud af.

Odense Robotics er navnet på indsatsen, som går i luften i disse dage.

Ekspertise og nye virksomheder
Bag navnet ligger blandt andet et mål om at
Fem facts om Odense Robotics:
• Der er flere end 60 virksomheder og 1.800 medarbejdere inden for robot- og automationbranchen i Odense
• Flere end 20 aktører arbejder med viden og research
• Odense har især specialiseret sig i samarbejdende robotter og food automation
• Der er flere end 10 robotklynger og –netværk i Odense
• Odenses robotmiljø bygger på en stolt robottradition, der startede for 25 år siden på Lindø Skibsværft.
tiltrække kvalificeret arbejdskraft inden for robotteknologi. Det fortæller administrerende direktør i den højteknologiske virksomhed Gibotech, Henrik Anker:

- Som virksomhed er vi hele tiden afhængige af at have adgang til højt kvalificeret arbejdskraft. Det kan være en udfordring, men nu fokuserer robot- og automationsbranchen samarbejdet om vores fælles forretningsmæssige udfordringer. Det betyder, at vi kan synliggøre den tyngde, som Odense har på området, siger han.

Derudover efterspørger Odenses robotvirksomheder et bedre miljø for start-up's, så også det vil være en indsats under Odense Robotics. Endelig får Odense Robotics til opgave at tiltrække endnu flere robotvirksomheder til byen.

Mikkel Christoffersen, der er forretningschef for Robot og IT i Udvikling Fyn, fortæller:

- Odense Robotics bygger på den høje kvalitet og tilstedeværelse her er i byen inden for robotteknologi. Vi oplever, at virksomhederne allerede arbejder sammen, når der er lejlighed til det. Så opgaven for Odense Robotics bliver at styrke de samarbejder, hvor vi kan, og så sikre at både virksomhederne og miljøet får den brandværdi, det har potentiale til både nationalt og globalt, siger han.

1.000 robotnøder til Robobusiness Europe
Robobusiness Europe er et af eksemplerne på, hvordan Odense vil skabe international opmærksomhed.

Odense Kommune har indgået partnerskab med en af byens robotvirksomheder, Blue Ocean Robotics, og har skrevet under på at være værtsby for konferencen de næste tre år.

En af stifterne af Blue Ocean Robotics, Claus Risager, har været med i styregruppen bag Robobusiness i USA igennem flere år. Samtidig har han været del af Odenses robotmiljø siden starten på Lindø for snart 25 år siden.

- Så jeg er selvfølgelig ret begejstret for, at Odense nu kan byde Europas robotmiljø velkommen her til, siger han.

Blue Ocean Robotics satser på 1.000 deltagere i 2016. Omkring tre gange så mange som der normalt er til Robobusiness Europe – og også flere end der deltager på Robobusiness i USA.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11