23948sdkhjf

Semco led under lav oliepris i 2014

2014 endte med røde tal på bundlinjen hos offshore-virksomheden. Omkostningstilpasninger skal sikre overskud i 2015.
Semco Maritimes omsætning faldt marginalt til 2,269 mia. kr. i 2014 fra 2,298 mia. kr. i 2013. Efter et travlt første halvår medførte de faldende oliepriser en markant reduktion i aktivitetsniveauet i andet halvår, og udviklingen påvirkede omsætningen negativt.

Den lavere omsætning samt nedskrivning på større entreprisekontrakter betød, at indtjeningen (EBITDA) før restruktureringsomkostninger udgjorde -3 mio. kr. i 2014 mod 84 mio. kr. året før.

Som følge af den utilfredsstillende forretningsmæssige udvikling tilpassede Semco Maritime forretningen i årets løb, og restruktureringsomkostninger til blandt andet opsigelse af medarbejdere udgjorde 28 mio. kr. Efter restruktureringsomkostninger faldt indtjeningen (EBITDA) således til -28 mio. kr. mod 84 mio. kr. i 2013.

- 2014 blev et udfordrende år for Semco Maritime og hele olie- og gassektoren. Vores resultater var ikke tilfredsstillende, og vi traf derfor nogle nødvendige beslutninger og tilpassede forretningen til et lavere aktivitetsniveau. Vi vil fortsat være kundernes klare førstevalg i vores branche, og i disse udfordrende tider for industrien fokuserer vi på at styrke konkurrenceevnen og udnytte eventuelle attraktive opkøbsmuligheder, siger administrerende direktør Steen Brødbæk.

I 2014 købte Semco Maritime den norskbaserede brand- og sikkerhedsvirksomhed Inmaco med aktiviteter i Nordeuropa, Australien og Korea. Inmaco er blevet integreret i divisionen Products & Technology, og opkøbet har styrket Semco Maritimes eksisterende kompetencer og produktudbud inden for brandbekæmpelse.

- Vi indretter os efter markedssituationen og arbejder løbende på at forene høj produktivitet med et stærkt omkostningsfokus. Der er et stort globalt behov for olie og gas i mange år fremover, og vores indsats i dag vil bringe os styrket gennem de udfordringer, som branchen står over for i øjeblikket, siger Steen Brødbæk.

På trods af de vanskelige markedsvilkår og udfordringerne i den globale olie- og gassektor forventer Semco Maritime i 2015 at opnå en positiv indtjening som følge af de gennemførte omkostningstilpasninger.

Artiklen er en del af temaet Offshore.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078