23948sdkhjf

Leder: På jagt efter flere industriteknikere

Nu skærpes indsatsen for at tiltrække det nødvendige antal unge til industritekniker-uddannelsen. Industriteknikeren er fremtidens medarbejder foran og omkring cnc-maskinerne som afløser for maskinarbejderen, men der er for få unge, der vil ind på uddannelsen.
Det nye våben i jagten på ungt blod hedder Supportteam, og det første team er allerede dannet omkring industriteknikeruddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Det er lokale kræfter, der har dannet teamet ved siden af det daglige arbejde i deres egne private virksomheder. Og de gør det, fordi de kigger ind i en fremtid med både ordrer og maskiner, men mangel på hænder og hoved.

Ved arrangementet Masentia Machining blev initiativtagerne til Supportteamet hædret med en pris for indsatsen. Men selvom prisen nu er uddelt, så er arbejdet kun lige begyndt. Som den ene af prismodtagerne, administrerende direktør Michael Henningsen fra TripleCut siger, så kalder man i Vejle og omegn den tekniske skole for teknisk museum. Og det er der intet nedladende i, det er en blot en konstatering af, at der er langt fra skolebænken til det, der foregår ude i den virkelige verden ved maskinerne. Der er ganske enkelt brug for en bunke millioner til nyt udstyr på erhvervsskolerne.

At skyde kritikken ind på politikerne og bede om "flere penge" er altid nemt, men det er naturligvis ikke nok. Tanken med Supportteamet er da også at minde hinanden om det afgørende i at skabe lærepladser og også hjælpe hinanden med at gøre lærepladserne interessante. Og så skal der sættes et afgørende tryk ind mod den kultur, der præger de unges uddannelsesvalg. Og i det billede er sandheden, at meget få uddannelsesvejledere og endnu færre forældre aner, hvad der foregår inde bag murene på maskinfabrikken. Den grundlæggende forståelse skal styrkes, før der kan bygges oven på med et budskab om, at fremtiden findes i fremstillingsindustrien.

Det helt store potentiale i det nye Supportteam er, at det breder sig. Som du kan læse i seneste udgave af Jern & Maskinindustrien så er Københavns Tekniske Skole også i gang med at danne sit eget team med støtte fra det jyske initiativ. Der er al mulig grund til at bakke initiativet op.

Artiklen er en del af temaet Arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109