23948sdkhjf

Maskiner og medicin løfter industribeskæftigelsen

Det er specielt i Midtjylland og området nord for København, at der er skabt nye job i industrien.
Der er kommet flere mennesker til at passe maskinerne i dansk industri. Det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik. 5.699 nye arbejdspladser har set dagens lys fra februar 2014 til februar 2015.

Men der er store regionale forskelle på, hvor arbejdspladserne er skabt.

Det skriver Jern & Maskinindustrien.

I det midtjyske kom 2.768 nye fuldtidsbeskæftigede i industrien fra sidste kvartal af 2013 til sidste kvartal i 2014.

- Så det bekræfter jo tendensen. I Midtjylland er det typisk maskinfabrikkerne, der trækker læsset med at skabe nye arbejdspladser, forklarer Allan Lyngsø Madsen, der er cheføkonom i fagforeningen Dansk Metal.

Også i Københavns omegn og Nordsjælland er antallet af medarbejdere øget. Her var tallet øget med 1.732 i sidste kvartal af 2014.

- Der er mange medicinalvirksomheder, der har hjemme i den del af Danmark, forklarer han.

5.000 nye job i 2015
Ifølge en analyse, Dansk Metal har lavet, vil der er i 2015 blive skabt 5.000 nye arbejdspladser i Danmark.

- Industrien har i de seneste år forbedret konkurrenceevnen, og det giver en fordel, når der skal vindes ordrer hjem, siger Allan Lyngsø og fortsætter:

- Udviklingen er kommet i gang herhjemme, og opsvinget i udlandet giver et rygstød til den, siger Allan Lyngsø Madsen, som dog peger på, at dansk industri står overfor en udfordring, der skal løses:

- Den helt store udfordring er, at vi får uddannet nogle flere til karrierer i industrien.

Glædeligt med nye job
Hos Dansk Industri vækker det også glæde, at der er blevet flere beskæftigede i industrien indenfor det sidste år. DI-cheføkonom Klaus Rasmussen peger dog på, at det er på en ikke videre opløftende baggrund.

- Det er jo godt med beskæftigelsen, men man skal huske på, at der røg 80.000 job i industrien under krisen, siger Klaus Rasmussen.

Også i arbejdsgiverorganisationen ser man frem mod en øget beskæftigelse i industrien.

- Vi regner med, at der kommer 4.000 nye job i løbet af det næste år, siger Klaus Rasmussen.

Ligesom Dansk Metal er også DI bekymrede for udviklingen mod et arbejdsmarked i underskud af faglært arbejdskraft. Derfor indledte organisationen i marts ”Operation Praktikplads” for at få virksomhederne til at tage lærlinge:

- Vores ”Operation Praktikplads” skal være med til at få flere unge til at overveje en erhvervsuddannelse inden for eksempelvis industrien, hvor der er gode muligheder for både praktikplads, job og karriere, sagde administrerende direktør Karsten Dybvad, DI, da kampagnen blev indledt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078