23948sdkhjf

Offshoremesse fokuserer på netværk

Offshore-messen O&M i Fredericia den 2.-3. juni samler virksomheder inden for drift og vedligehold. Deltagerne har efterspurgt gode muligheder for at netværke.
Hvordan driver man mest effektivt offshore-installationer som olierigge og vindmølleparker?

Det er et centralt spørgsmål, når omkring 100 udstillere og flere tusinde besøgende kommer til O&M Offshore i Frederica 2.-3. juni.

O&M er forkortelse for operations and maintenance – drift og vedligeholdelse.

Det er den første store messe i Danmark, som samler drifts- og vedligeholdelsesfolk fra såvel olie-gas-industrien som offshore vindmølleindustrien.

- Vi kunne se, at der manglede en fagmesse i Danmark på det område. Der var ikke noget udstillingsvindue for den branche. Vi har i hvert fald ikke kunnet finde noget tilsvarende undervejs i vores research. Mange af de offshore-messer, der er i udlandet fokuserer enten på olie-gas eller på vindkraft. Når det drejer sig om drift og vedligeholdelse er der rigtigt mange synergier mellem de to brancher, så det gav god mening at samle dem på én og samme messe, siger projektleder Peter Sunesen fra Messe C i Fredericia, som er ansvarlig for messen.

- Offshore er en industri uden landegrænser. Det er en ekstremt spændende branche med nogle vilde teknologier. Det er en branche med ekspansion, eller det har det i hvert fald været indtil prisfaldet på olie. Vi har blandt andet lagt mærke til en rapport fra Region Syddanmark, som siger, at der inden år 2020 vil være 50.000 arbejdspladser inden for offshore i Danmark. I dag er der omkring 27.000 arbejdspladser, siger Peter Sunesen.

Fokus på netværk
Peter Sunesen peger på, at offshore-branchen ofte er en meget kontant branche, og så er det en branche med ekstremt fokus på netværk.

- Mange af udstillerne og de besøgende har spurgt os, hvilke muligheder, der er for at netværke. Jeg har aldrig mødt nogen branche, som er så netværks-fokuserede, som den her. Meget tidligt i forløbet begyndte udstillerne at spørge til, om der bliver arrangeret netværksfest, og det gør der selvfølgelig, griner Peter Sunesen.

Han uddyber:

- Vi indretter festhallen med restaurant og en lounge. Loungen giver netop en god mulighed for at netværke. Vi ved, at messedeltagere ofte fortsætter deres professionelle samtaler i mere festlige omgivelser om aftenen. Vi prøver at skabe rammerne for, at deltagerne kan lave forretninger, siger Peter Sunesen.

Messecentret tilbyder muligheder for at mødes blandt andet i små mødelokaler midt på messen. Lokalerne kan bookes af de besøgende.

- Der bliver også flere former for netværksfora på messen, så leverandører og ordregivere får gode muligheder for at gøre forretninger.

Offshore-messen er udviklet af Messe C og er altså den første af sin slags, og med omkring 100 udstillere ser messen ud til at være kommet godt fra start.

Messe C har fundet en samarbejdspartner i DDV, netværket for drift og optimering, som holder sin årskonference under messen.

- DDV har gjort en stor indsats for at lave arrangementer og netværksmøder. Mange af deres medlemmer har samtidig et ønske om at komme ind i offshorebranchen. Vi er meget glade for det samarbejde. Det er et stort aktiv for messen, siger Peter Sunesen.

Artiklen er en del af temaet Offshore.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078