23948sdkhjf

Maskiner for millioner sikrer Mountain Top

Investeringer for millioner af kroner i moderne og avancerede maskiner til bearbejdning af aluminium hos Mountain Top Industries i Frederikssund sikrer fremtidens produktion.
Der køres cirka 600 kilometer rå aluminiumsprofiler ind gennem portene hos Mountain Top i Frederikssund om året. Og når profilerne forlader bygningerne, er det som del af de samlede aluminium-covers, som bruges til pick up trucks fra blandt andet Toyota og Ford.

Så der skal saves, bores og fræses i aluminium, og Mountain Top er netop nu i gang med en maskininvestering i millionklassen. Både for at hæve kvaliteten, sikre leveringen og for at optimere produktionen, der er præget af stigende efterspørgsel.

”Vi er jo ordreproducerende virksomhed og har ikke noget lager, der kan fungere som buffer. Og når vi så havde to ældre maskiner, hvor vi manglede oppetid, så var vi ikke effektive nok,” siger produktionsdirektør Lars Bjerg, som også er indehaver af Mountain Top Industries.

Emmegi-linjer
De helt aktuelle investeringer gælder blandt andet tre helt nye bearbejdningslinjer til aluprofilerne bygget op om maskiner fra Emmegi Group og solgt af Lindlarsen i Herning. Løsningen hos Mountain Top er kundetilpasset og kan blandt andet præstere seks arbejdende værktøjer plus sav, hvor standard er fire værktøjer.

”De nye maskiner har nogle tekniske forbedringer. De er mere avancerede og leverer hurtigere bearbejdning ikke mindst på grund af den hurtigere omstillingstid på maskinerne. De kan programmeres til alle tænkelige bearbejdninger indenfor bor og fræs, og den kan gøre det 360 grader rundt om profilet, og så kan den naturligvis save,” forklarer Lars Bjerg, mens han viser det nye udstyr frem.

Udover de tre maskinlinjer til bearbejdning af aluminiumsprofiler er Lars Bjerg i gang med udvikling af en linje, der vil automatisere processen med at ’sy’ de bearbejdede aluprofiler sammen til et færdigt tæppe.

Alene den sidstnævnte løsning erstatter hele fire arbejdspladser i produktionshallen i Frederikssund.

Ny limløsning
Derudover er Mountain Top i gang med at gøre klar til en automatiseret limløsning udviklet i samarbejde med Aplica ved Roskilde.

”Det handler om at levere den rigtige kvalitet til tiden, og vi jagter al spildtid. Vedligeholdelsestiden fyldte for meget for os, for det er afgørende for os at sikre stabilitet og back up” fortæller Lars Bjerg.

Netop derfor arbejder Mountain Top også med forebyggende vedligehold på maskinerne, der betjenes i to-holdsskift. Og selvom der automatiseres overalt i virksomheden, så vokser medarbejderstaben sideløbende med de automatiserede processer.

Lars Bjerg vurderer, at der i løbet af det kommende år bliver brug for cirka 10 nye ansatte i administrationen til blandt andet konstruktion i SolidWorks.

70 ansatte.

Adresse i Pedersholmparken i Frederikssund.

5000 kvadratmeter produktion fordelt på fire lokationer i industriparken.

Udvider med 5000 kvadratmeter i år 2016 og samler produktionen på en lokation.

Får leveret 500 ton aluminiumsprofiler fra SAPA om året.

Får leveret 600 ton aluminiumsplader fra Alumeco om året.

Har 200 forskellige værktøjer liggende hos SAPA til produktion af profiler.

Omsætning: Trecifret millionbeløb.

Lars Bjerg købte Mountain Top af sin far i 1995.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187