23948sdkhjf

Millioninvesteringer forbedrer bundlinjen hos DBI Plastics

Den vestsjællandske virksomhed investerede i 2014 et tocifret millionbeløb i udvikling og innovation.
DBI har netop afleveret regnskabet for 2014, som bliver betegnet som et ”investeringsår” med oprustning inden for både teknologi og mennesker. Investering i udvikling og innovation udgør omkring 10-12 procent af omsætningen, og i 2014 blev der investeret for 24 mio. kr. i blandt andet produktionsanlæg og teknologi.

At den kontinuerlige investering betaler sig, viser regnskabet for 2014 med al tydelighed. Selvom omsætningen kun er steget moderat med 7 procent til 138,2 mio. kr. er EBITDA steget med hele 47 procent til 22,8 mio. kr. Resultatet før skat steg med 87 procent til 14,2 mio. kr., og egenkapitalen er styrket med 16 procent til knap 70 mio. kr.

- På den globale markedsplads betragtes DBI som en mindre industrivirksomhed, men vi vinder mange sejre derude, blandt andet fordi vi i kraft af vores høje faglige niveau kan udnytte de teknologiske og kreative muligheder optimalt, siger administrerende direktør Hans Hellstrøm Henningsen.

– Vi er målrettet gået efter nicheproduktion og er trods vores størrelse blevet en stor, global spiller. Vores kultur og lederstil i Danmark, hvor medarbejderne på alle niveauer kan – og tør – stille spørgsmål, gør det muligt at udfordre teknologiens potentiale. Medarbejdere i Danmark bliver belønnet for engagement og for at tage ansvar. Dette gælder også hos DBI. Vi har et stærkt arbejdsfællesskab, hvor vi dyrker både mod og nysgerrighed. Det kommer der intelligente løsninger ud af, supplerer Hans Hellstrøm Henningsen.

Ambitionsniveauet hos DBI Plastics er højt, og der investeres hvert år i både lærlinge, faguddannede medarbejdere og ingeniører. Antallet af medarbejdere steg i 2014 med 6 procent.

Artiklen er en del af temaet Plast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125