23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Ny regering bør fokusere på teknologisk revolution

Dansk Erhverv opfordrer en kommende ny regering til at formulere en digitaliseringsstrategi og allerhelst nedsætte en Teknologikommission. Den teknologiske revolution skal tages alvorligt, lyder opfordringen.
Den teknologiske revolution tages langt mere alvorligt fra politisk side. Det mener Dansk Erhverv, som sender en klar opfordring til politikerne, der bliver valgt den 18. juni.

Baggrunden er, at danske virksomheder tydeligt mærker, at den eksponentielle udvikling i den digitale teknologi både udvikler og udfordrer alle grene af erhvervslivet.

- Derfor er det væsentligt at en kommende regering formulerer en digitaliseringsstrategi og allerhelst nedsætter en Teknologikommission, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov.

Dansk Erhverv ønsker ligeledes fokus på at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark og sikre den nødvendige arbejdskraft.

- Det er det private erhvervsliv, som skaber væksten, og danske virksomheder er udsat for en sand byge af regulering, som ofte er meget svær at forstå – specielt hvis man er nystartet virksomhed. Derfor er der brug for et fortsat og konstant arbejde med at gøre livet lettere for, siger Jens Klarskov.

Når det handler om arbejdskraft, så er det afgørende at sikre den nødvendige, kvalificerede arbejdskraft for at undgå flaskehalse på arbejdsmarkedet. Flaskehalse forkorter opsvingets levetid, begrænser beskæftigelsen og koster virksomhederne ordrer.

- Vi kan hente velkvalificeret udenlandsk arbejdskraft til Danmark, vi kan opkvalificere arbejdskraftens kompetencer gennem uddannelse og efteruddannelse, og vi kan gøre det mere økonomisk attraktivt at tage beskæftigelse. Der er brug for alle løsningerne, siger Jens Klarskov.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078