23948sdkhjf

DI: Mangel på arbejdskraft skal ind i valgkampen

Industrivirksomheder melder om mangel på arbejdskraft. Det er bekymrende, og det spørgsmål skal ind i valgkampen, opfordrer Karsten Dybvad, direktør i DI.
- Nu står vi omsider foran et opsving. Men flere af vores virksomheder inden for bestemte brancher melder allerede om mangel på medarbejdere.

Sådan siger administrerende direktør Karsten Dybvad, DI. Han er bekymret over manglen på arbejdskraft, og han ønsker spørgsmålet draget ind i valgkampen.

- Det er dybt bekymrende, og det er en udfordring, vi er nødt til at tage en debat om: Hvis vi alle sammen ønsker et opsving, hvordan får vi så hænder nok til, at virksomhederne kan gribe det? Vil danskerne arbejde mere, vil vi arbejde længere – har vi brug for mere hjælp udefra? Der er flere veje at gå, siger Karsten Dybvad.

- Med den rigtige politik, som styrker virksomhedernes evne til at konkurrere på verdensmarkedet og giver dem adgang til nok dygtige medarbejdere, kan vi sikre, at vi både i dag og i morgen har råd til at udvikle og forme det samfund, vi ønsker os.

- Derfor er der god grund for alle danskere til at huske virksomhederne, når vi taler politik de næste tre uger, lyder opfordringen fra DI-direktøren på dagen, hvor valget er udskrevet til 18. juni. 

Artiklen er en del af temaet Arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079