23948sdkhjf

Reo-Pack optimerer logistik hos Arla-mejeri

Mariagervirksomheden har udviklet en svingarmsvikler med automatisk folieskift til Arla Foods Kruså.
Der kan nu skiftes automatisk mellem to forskellige folietyper under viklingen af paller i Kruså. Løsningen er en videreudvikling af et eksisterende Reo-Pack produkt, svingerarmsvikleren S3000, der kan håndtere op til 150 paller i timen. Den nordjyske virksomhed har i forvejen flere logistikløsninger installeret på mejeriet, og den seneste udmønter sig i en mere effektiv proces på pakkelinjen, fortæller Børge Pedersen, salgschef hos Reo-Pack:

- Mejeriet har kunder, som ønsker pallerne omviklet med folie, andre kunder ønsker net eller måske begge dele. Det handler om optimal beskyttelse af varerne under transporten. Tidligere kørte maskinen kun med en folietype ad gangen, og paller som skulle vikles med andet materiale blev behandlet manuelt, siger Børge Pedersen og fortæller videre, at det er første gang, man har konstrueret en svingarmsvikler med automatisk skift:

- Vi har lavet det på andre maskiner, men aldrig på en svingsarmsvikler. Programmeringsdelen tog lidt tid at få på plads, men efter en indkøringsfase er løsningen nu fuldt idriftsat.

Mærkbar optimering
Hos Arla Foods Kruså kan projektleder Jesper Dalum konstatere, at optimeringen har den ønskede effekt. Der skal ikke længere tages specielle hensyn i vikleprocessen, og den manuelle håndtering af pallerne med den hvide ost er elimineret:

- Vi har fået frigjort de ressourcer, vi håbede. Pallerne kan følge linjen hele vejen til lager før videre transport ud i verden. Den programmerede software lokaliserer, hvilken folie der skal vikles med, og vi kan bruge kræfterne andre steder. Det er en investering, der giver mening, siger han og uddyber, at det ofte er kundens præferencer og erfaringer, der bestemmer hvordan pallerne skal vikles:

- Det er helt op til den enkelte. Det vigtigste er, at vi tilbyder den transportsikring som gør kunden tryg, fastslår Jesper Dalum.

Nye muligheder
Svingarmsvikleren med automatisk skift bliver fremadrettet en del af produktprogrammet hos den globale leverandør af logistik- og automationsløsninger i Mariager. Et fortsat fokus på optimering i mange af de industrier, Reo-Pack henvender sig til, bringer muligheder med sig:

- Er behovet til stede, vil en virksomhed hurtigt kunne mærke effekten. Vi ved, at andre har de samme udfordringer som i Kruså. Vi skal selvfølgelig fortælle, at vi har en effektiv løsning, slutter Børge Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204