23948sdkhjf

Nu tager Brødrene Anker sig i agt for konkurser

Bornholmsk smedje får sorte tal efter år med ubehagelige kunde-krak.
Brødrene Anker Hasle kom fornuftigt igennem finanskrisen uden at tabe penge, men så løb den bornholmske smedevirksomhed ind i en grim stime og tabte næsten 1 mio. kr. i 2012 og knap en ½ mio. kr. i 2013.

Det skyldtes flere konkurser hos kunder, som ramte Brødrene Anker Hasle, fortæller smedemester Lars Knudsen. Han glæder sig over, at der nu er sorte tal i bunden igen. Et lille overskud på godt 400.000 kr. før skat.

- Vi var ikke dygtige nok til at se konkurserne komme. Man tror det bedste om folk, indtil det modsatte er bevist, siger han.

Han vurderer, at det er en typisk svaghed for små og mellemstore smedevirksomheder at kræve penge ind.

- Vi var meget koncentreret om opgaverne og for lidt koncentreret om pengene. Vi har ikke ændret procedurerne, men vi følger dem nok lidt bedre nu, så det er lykkedes os at undgå flere dårlige oplevelser, siger han.

Brødrene Anker Hasle laver især industriservice for virksomheder på Bornholm, og i øjeblikket er virksomheden involveret i renovering af fjernvarmenettet. Bygningskonstruktioner er sat lidt i stå. Virksomheden har ikke opnået DS/EN 1090-certifikatet, der giver lov til at bruge det lovpligtige CE-mærke, men Lars Knudsen bedyrer, at man er klar til det, og at procedurerne er i hus.

- Vi venter egentlig bare på, at der kommer en ordre, som kan retfærdiggøre økonomisk, at vi indhenter den sidste godkendelse. Det er kun selve godkendelsen, vi mangler, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078