23948sdkhjf

Værktøjs-bibliotek letter CAM-programmering

Sandvik Coromant har skabt det digitale værktøjsbibliotek Adveon, der kan bygges ind i CAM-delen af produktionen. Biblioteket er bygget op om ISO 13399-standarden for skærende værktøj.
Sandvik Coromant har været med i udviklingen af et digitalt bibliotek over alle skærende værktøjer fra eget, men også konkurrenternes sortiment.

Navnet er Adveon, og Adveon er bygget op om værktøjsstandarden ISO 13399. Det betyder, at alle data på værktøjerne i biblioteket er standardiseret og derfor direkte kan sammenlignes på alle parametre i modsætning til tidligere. De standardiserede mål gør vejen lettere for den programmør, der skal finde det rette skærende værktøj og efterfølgende simulere sig frem til den rette bearbejdning af et givent emne i CAM-enheden.

- At producere uden menneskehænder på maskinen er ikke nyt mere, og nu handler det i højere grad om at optimere omstillingsprocessen, siger Coromant-direktør i Danmark, Søren Lange om baggrunden for udviklingen af Adveon.

Søren Lange henviser til, at der i dag mange virksomheder ikke længere er råd til en produktionstekniker, og at Adveon følger den udvikling ved at være et redskab til at mindske tidsforbruget på programmering i CAM-delen af processen. Omvendt stilles der med de stadig kortere serier også større og større krav til CAM-delen i virksomhedens flow. Og Adveon kan sænke omstillingstiden med op til 20 procent.

- I udvikling af det her bibliotek er der valgt den standard på værktøjerne, og dermed lægger vi også alle vores data åbent frem. Det er set med kundens briller det her, og alle vil synes, det her er en god idé, siger Søren Lange med henvisning til, at Adveon vil blive mere og mere brugbart, efterhånden som systemet bygges op med flere og flere værktøjsinformationer og maskindata.

For Coromant-værktøjerne er der allerede nu også oplysninger om skærehastighed og skæredybde.

- Selve biblioteket er noget, der købes som en opgradering hos CAM-leverandøren, siger Søren Lange og henviser til, at 50 CAM-leverandører, 100 producenter af skærende værktøjer og 200 maskinleverandører er med i projektet.

Blandt dem er både Edgecam, Topsolid, Delcam og Gibbscam på CAM-siden. Og på værktøjsmaskindelen er både Mazak, DMG Mori, Okuma og Haas med i Adveon.

Lige nu er der 40.000 varenumre i biblioteket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078